Video – Belangrijke waarschuwing van de politie omtrent doorstuur filmpjes

video filmpjes FamilieNieuws Suriname

Politie vraagt samenleving niet mee te doen met verspreiden gruwelijke filmpjes via social media
[quads id=1]

Het lijkt een trend te worden

Het is de politie en verontrustende burgers opgevallen dat er zich een trend via social media voltrekt, waarbij gruwelijke beelden van moorden ( slachtpartijen) worden vertoond en verspreid. Een recent filmpje gaat over het doden van een jeugdige.

De beelden worden als normaal gezien

De jeugd die via smartphones veel tijd doorbrengt op social media is blootgesteld aan deze beelden. Het zorgpunt dat is geopperd is dat onze jeugd en de rest van de samenleving deze gruwelijke beelden als normaal kunnen gaan beschouwen, wat ook mogelijke gevolgen kan hebben.
[quads id=1]

Verspreiden is niet strafbaar

Alhoewel het verspreiden van deze beelden geen strafbaar feit oplevert, is het aan het Korps Politie Suriname de verantwoordelijkheid dit verontrustend signaal dat door burgers is gegeven onder de aandacht te brengen van een ieder.

Politie vraagt om niet mee te doen

Wij vragen u niet mee te doen met het verspreiden of posten van deze gruwelijke beelden op uw Facebook.

video filmpjes FamilieNieuws Suriname

Als samenleving( elke individu en organisatie) hebben wij de taak en verantwoordelijkheid om de waarden en normen die gelden binnen de Surinaamse maatschappij te beschermen. Daar waar het moreel dreigt te vervallen we  onze ernstige afkeuring daarover uit moeten spreken en samen werken aan de reparatie.
[quads id=1]

Deel deze informatie met iedereen!

Door deze informatie zoveel als mogelijk te delen zegt u.. Stop tegen gruwelijke beelden en bewijs social media zo haar sociale kracht.
Bekijk hier het extra politie journaal erover. Let op beelden zijn schokkend: