Apotheek weer open voor SZF’ers . Regering gaat SZF helpen met betalen

apotheek Tjong Akiet FamilieNieuws Suriname Paramaribo

De regering zal de betalingsachterstanden inlopen van het Staatsziekenfonds (SZF) aan dienstverleners zoals specialisten en apothekers.
[quads id=1]

Besloten tijdens een gesprek gisteren

Dat is vrijdag besloten tijdens het gesprek van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid met de Vereniging van Apothekers (VVA), de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), meldt het NII.

Betaling van declaraties

De regering heeft zich via minister Pengel, na toezeggingen van minister Gillmore Hoefdraad en vicepresident Ashwin Adhin, ook hardgemaakt voor betaling van declaraties via het SZF zodat cao-verplichtingen en de betaling van kritische crediteuren door ziekenhuizen kunnen plaatsvinden.

Hoofddoel was om voort te kunnen gaan

Het hoofddoel van de gesprekken was om zaken uit te praten zodat onderhandelingsgesprekken met de VvA en VMS voortgang kunnen vinden.
[quads id=1]

Partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan

Na het aanhoren van de zorg- en pijnpunten en het maken van afspraken zijn partijen volgens het NII in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. De continuïteit van de dienstverlening aan de samenleving is door alle partijen centraal gesteld en gegarandeerd.

Vandaag worden de gesprekken voortgezet

Vanaf zaterdag zullen de gesprekken met het SZF voortgezet worden. Met de NZR zijn de noodzakelijke betalingen besproken.
apotheek Tjong Akiet FamilieNieuws Suriname Paramaribo
Apotheek Tjong a kiet is weer opengesteld voor SZF verzekerden. Kijk hier het bericht op hun Facebookpagina:
[quads id=1]

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.