Video – Voetballer Gerold Leysner geschorst na mishandeling scheidsrechter

voetbal Suriname

Gerold Leysner, voetballer van Santos, mag voor de rest van dit seizoen niet meer spelen en zal ook in het competitiejaar 2018-2019 niet op de voetbalvelden te zien zijn.
[quads id=1]

Hij heeft de scheidsrechter in zijn zij getrapt

Die straf is hem opgelegd door het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond nadat hij op 20 januari scheidsrechter Clyde Akaamba in diens zij had getrapt.

De voetballer kreeg een rode kaart

De voetballer kreeg in het Asraf Pierkhan Stadion in de negentigste minuut van de wedstrijd tegen Flora (0-0) de rode kaart. Hij had een tegenstander aan zijn enkel getrapt zonder daarbij de intentie te hebben gehad om de bal te spelen.

Hij rende het veld op trapte de scheidsrechter in zijn ribben

Bij het verlaten van het speelveld beledigde hij de arbiter. Na het laatste fluitsignaal rende Leysner het veld op en verkocht referee Akaamba een ferme trap tegen diens ribben.
[quads id=1]

Hij moet tevens een boete van SRD 1000 betalen

Leysner liet woensdag – toen de zaak werd behandeld – verstek gaan, maar dat weerhield het disciplinaire orgaan er niet van hem te straffen voor zijn wangedrag. Het tuchtcollege, dat hem ook een boete oplegde van duizend Surinaamse dollar, was ook de mening toegedaan dat door de handelingen van Leysner het publiek zich agressief keer tegen het arbitrale kwartet.

De situatie was uit de hand gelopen

De situatie was zodanig dat de officials onder politiebegeleiding het stadion moesten verlaten.
voetbal FamilieNieuws Suriname overleden
Bekijk hier ook de video:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.