Politiecellenhuizen Paramaribo zitten overvol

NPS Suriname

De politiecellenhuizen in Paramaribo zijn momenteel overbevolkt.
[quads id=1]

Zijn de inrichtingen buiten Paramaribo ook vol?

Verdachten worden daarom, vanwege minder ernstige strafbare feiten, na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden. De ressortcommandanten hebben vaker hierover aan de bel getrokken en er komt maar geen oplossing. Nagegaan moet worden of de overige inrichtingen ook overvol zijn.

Ministerie is zich bewust van het probleem

Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met de waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn. Hij zegt dat dit probleem hem bekend is en dat hij reeds instructies heeft gegeven aan de inrichtingen om de veroordeelden zoveel mogelijk in een inrichting onder te brengen. Hij weet dat er genoeg ruimte over is in de andere inrichtingen.
[quads id=1]

Veel zijn vrijgelaten

Na nieuwjaar zijn veel gedetineerden in vrijheid gesteld en een aantal verdachten is voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Het is een organisatorisch probleem, zegt de bewindsman. De minister krijgt alle stukken van de invrijheidstellingen onder ogen.

Lijkt alsof de agenten zinloos werk doen

Hij vindt dat men het werk niet naar behoren uitvoert. Ondanks dit alles is er sprake van overbevolking in cellenhuizen. Het politiewerk wordt vanwege dit soort beslissingen dan vertraagd althans de agenten werken hard om een verdachte binnen te krijgen, maar wanneer er geen verblijfplaats voor hen is in het cellenhuis worden zij heengezonden.
[quads id=1]
opgesloten gevangenis FamilieNieuws Suriname

Politiewerk wordt vertraagd

De inspanning die de politie zich getroost om onderzoek te plegen, wordt dan als het ware zinloos.
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.