Dienstverlening SZF- verzekerden in gevaar

medicijnen apotheek FamilieNieuws Suriname verzekering SZF

De Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) voorziet grote problemen in de farmaceutische dienstverlening voor SZF-patiënten. Dit zegt de Vereniging in een persbericht.
[quads id=1]

In november ze door SZF maar voor de helft betaald

De apothekersgroep vermeld in het bericht dat de uitbetalingen van de declaraties van de maand november 2017 maar voor de helft zijn uitbetaald. Volgens het VvA weigert het SZF aan te geven wanneer de rest van de gelden zullen worden gestort.

In december zijn ze door SZF helemaal niet betaald

Ook over de maand december 2017 zijn er geen uitbetalingen verricht, maar de apothekers verstrekken wel dagelijks medicijnen aan SZF-patiënten.

De apothekersgroep heeft allang aangekaart bij het SZF dat de inkoopprijs van geneesmiddelen al jaren achterhaald is vanwege enorme kostenstijgingen door onder andere koersverhogingen.

Aangekondigde tariefsverlaging

De apothekersgroep is niet te spreken over de aangekondigde tariefsverlaging. “Deze werkwijze van het SZF is onacceptabel.”
[quads id=1]

Bekendmaking voor SZF-verzekerden

De VvA zegt dat bij het uitblijven van tijdige betalingen zij niet meer garant kunnen staan voor een adequate dienstverlening. Middels dit persbericht wil de vereniging alle SZF-verzekerden informeren over de huidige situatie.
medicijnen apotheek FamilieNieuws Suriname verzekering SZF
Voorbeeld medicijnen

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.