Video – Nieuw wet! Medicinale cannabis mag!! Hennepteelt WEL illegaal!!

cannabis medicinaal FamilieNieuws Suriname wetten

De wet Verdovende Middelen is dinsdagavond gewijzigd met algemene 33 stemmen. Medicinale cannabis mag!
[quads id=1]

De nieuwe wet voor cannabis teelt

In deze wet is cannabis met een Tetrahydrocannabinol (THC) gehalte van 1,5% voor medicinale doeleinden is niet meer illegaal. Hoewel de teelt van vezelnep voor industriële doeleinden theoretisch mogelijk wordt, is er een wet nodig voordat mensen over kunnen gaan tot telen van hennep.

Illegale productie van verdovende middelen

Die wet moet nog worden gemaakt. Door deze wetswijziging worden regelingen getroffen om stoffen die bij de illegale productie van verdovende middelen worden gebruikt, tegen te gaan.

De discussie is 7 maanden geleden begonnen

Assembleelid Roché Hopkinson (NDP), die voorzitter was van de commissie die de openbare behandeling van de wet heeft voorbereid, zegt dat zeven maanden geleden de discussie is begonnen. Er is flink gedebatteerd in en buiten het parlement over de mogelijkheden van industriële hennep.
[quads id=1]

Het is een compromis geworden

De wet is een compromis geworden, waarbij diverse aanpassingen door de commissie zijn gedaan. Hopkinson zei dat er prettig is samengewerkt in de commissie, waarbij vooral de bijdrage van Krishna Mathoera en Dew Sharman (beiden van VHP) als deskundigen, cruciaal waren. Uiteindelijk is er een sterke wet uit de bus komen rollen.

Het imago van Suriname is beschadigd

Mathoera voerde aan dat zij niet tevreden is over de wijze waarop de regering de controle uitoefent. Suriname heeft internationaal een imagoschade door de vele drugs die onderschept worden uit het land.

Ze hadden moeite met de beschikkingen van de minister

De VHP-fractie had ook moeite met de beschikkingen die minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft verstrekt voor wetenschappelijke doeleinden en onderzoek. De formulering moest zorgvuldiger zijn en het controlemechanisme is niet voldoende.
[quads id=1]

cannabis medicinaal FamilieNieuws Suriname wetten
Voorbeeld: Smoke weed
Aanname van de wet is in lijn met de rest van de wereld

Hopkinson antwoordde op vragen dat met de aanname van de wet Suriname verder op lijn is met internationale verdragen. Hij is blij dat de wet vandaag vlot is behandeld en aangenomen. Hopkinson is van plan met een initiatiefwet te komen voor de tweede wet die aangekondigd is.

Men mag nu nog niet telen

Zolang die wet er niet is, kan niet overgegaan worden tot telen van hennep, omdat daarvoor de uitvoeringsbesluiten nodig zijn.
Bekijk hier een video met uitleg over medicinale cannabis:

Ook joop gebruikt cannabis. In de video hieronder legt hij uit waarom:

Ook David vertelt zijn verhaal:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.