Bekendmaking EBS: Stroomonderbreking Paramaribo vanaf 24 januari 2018

EBS Suriname

Hierbij een bericht van de EBS bestemd voor de bewoners van Paramaribo.
[quads id=1]

In de brief meer informatie

Woensdag 24 januari, zullen er stroomonderbrekingen zijn in de volgende gebieden te Paramaribo. Lees onderstaande brief voor meer informatie omtrent de gebieden:

Bekendmaking EBS Stroomonderbreking Paramaribo vanaf 24 januari 2018

Verkeert in kritieke fase

Belangrijk: De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) zal op donderdag 25 januari 2018 een aanvang maken met de upgrade van het onderstation Kwattaweg, dat in een kritieke fase verkeert.
[quads id=1]

Wordt gefinancierd door IDB

Deze investering wordt gepleegd met financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Dit onderstation dat o.a. de omgeving Kwatta, het Garnizoenspad en Vijfde Rijweg van elektriciteit voorziet is opgezet in de jaren zestig en is technisch sterk verouderd.

Betrouwbaarheid kan niet gegarandeerd worden

Door de jaren heen zijn er met beperkte beschikbare middelen kleine upgrades uitgevoerd om het onderstation, dat bijkans 50 jaar oud is, operationeel te houden. Door de toenemende vraag naar elektrisch vermogen in deze omgeving heeft dit station zijn ontwerpcapaciteit overschreden, waardoor de betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid niet gegarandeerd kunnen worden.

Vernieuwingen zullen vanaf donderdag plaatsnemen

Het onderstation zal tijdens de rehabilitatie werkzaamheden, die ongeveer 10 maanden zullen duren, niet compleet uit bedrijf worden gehaald. Er zijn tijdelijke voorzieningen getroffen om de energietoevoer naar de klanten te garanderen. In het kader van de upgrade c.q. vernieuwing zullen vanaf donderdag 25 januari tot en met dinsdag 18 februari 2018 werkzaamheden worden verricht die van invloed zullen zijn op de energielevering in de omgeving Kwattaweg, Garnizoenspad en Vijfde Rijweg.

Zullen geen energie hebben

De eerste uitschakeling zal plaatsvinden op donderdag 25 januari 2018 waarbij de navolgende straten tussen 08:00 uur en 16:00 uur verstoken zullen zijn van elektriciteit. Lees onderstaande brief voor meer informatie:
[quads id=1]
Bekendmaking EBS Stroomonderbreking Paramaribo vanaf 24 januari 2018

De EBS bedankt u voor uw begrip
Deel deze informatie met uw vrienden op Facebook zodat zij hier rekening mee kunnen houden. 
Bron: Dagblad Suriname**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis