Bekendmaking – Betaalde omgang? Belasting betalen in Suriname!! – Business Club

hotel Paramaribo

Artikel uit 2018

De districtscommissaris (DC) van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust werkt er hard aan om ‘intieme’ werkers in de toekomst belastingplichtig te stellen.

Dit initiatief is er een van het commissariaat zelf. Nerkust wil wetgeving uit Nederland aanpassen aan Surinaamse omstandigheden. Door betaalde omgang te reguleren, hopen beleidsmakers noodgedwongen deze vorm van onzedelijkheid weg te werken.

Het wordt besproken in De Nationale Assemblee

De districtsraad is nu bezig met een verordening voor Paramaribo, zij hoopt een brevet van ‘geen bezwaar’ te krijgen, wanneer het ministerie van Regionale Ontwikkeling dit voorstel bespreekbaar maakt in De Nationale Assemblee.

De werkers zullen een zone worden aangewezen, de tippelzone, waarin zij toegestaan worden om te werken. De DC zegt de afgelopen jaren te hebben meegemaakt dat mensen langs de wegen staan of zogenaamd een huis huren en een massage salon opzetten om zo geld te verdienen.

Wat is een redelijk bedrag om aan de belasting te betalen?

De districtsraad bekijkt de mogelijkheid om deze belasting onder de noemer ‘eenmanszaak’ te innen. Terwijl de raad **werkers en massage salons in kaart brengt, gaat zij na welk bedrag aan belasting redelijk is.

Er moet een middenweg bedacht worden

Werkers op straat en massagesalons zullen niet het zelfde bedrag aan belasting betalen, hiervoor bedenkt de raad een middenweg.

werker familieNieuws Suriname belasting
Voorbeeldfoto: Geld ontvangen voor betaalde omgang

Aan het eind van dit traject, dat ruim vier tot vijf maanden in beslag zal nemen, zal elke **werker en massage salon verplicht zijn zich te registreren bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).