Miljoenen Surinaamse dollars weg bij Nationaal Vervoer Bedrijf

bus fraude FamilieNieuws Suriname

Bij het Nationaal Vervoer Bedrijf, NVB, kan de uitgave van tientallen miljoenen Surinaamse dollars niet verklaard worden.
[quads id=1]
Dit meldt de Ware Tijd. De afgelopen jaren is ruim veertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tien miljoen euro) verdwenen. De Centrale Lands Accountantsdienst adviseert de regering een strafrechtelijk onderzoek in te laten stellen. Er is behoorlijk veel fout bij het publieke bedrijf dat jaarlijks voor tientallen miljoenen gesubsidieerd moet worden.

Dit subsidiegeld moet de tarieven van bus- en boottransport beheersbaar houden. De accountantsdienst stelt vast dat een deel van het geld naar de directeur van het bedrijf gaat.
[quads id=1]

Hij ving zoveel geld

De man is ook voorzitter van de bestuursraad van het bedrijf. Hij controleert dus zichzelf. De directeur en ‘president-commissaris’ ving zoveel geld voor het transporteren van schoolkinderen en onderwijzers per boot.

bus fraude FamilieNieuws Suriname

Het heeft jarenlang door kunnen gaan

Volgens de accountants betreft het fictieve claims. Claims voor geld dat komt bovenop de meer dan gemiddelde vergoeding voor directeuren en president-commissarissen. Het heeft jarenlang zo door kunnen gaan, kennelijk omdat er zoveel publiek geld is of was.
[quads id=1]

Nog niet zeker of of er een onderzoek komt

Of het ook echt tot een strafrechtelijk onderzoek komt, is nog lang niet zeker. Eerdere accountantsrapporten over corruptie en fraude bleken al vrijblijvend.
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.