Dochter DNA-lid mag weer naar school

stelen dochter parlementarier FamilieNieuws Suriname school

De rechter in kort geding heeft maandag 22 januari het besluit van het ministerie van Onderwijs opgeschort.
[quads id=1]

Ze had zich schuldig gemaakt aan diefstal

Dit wil zeggen dat de dochter van het DNA-lid, die zich schuldig had gemaakt aan diefstal, de school weer mag bezoeken. Zij was vanwege een diefstal afgeschreven.

Natin moet haar binnen 24 uur toelaten

De magistraat veroordeelde het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de leerlinge binnen 1 maal 24 uur na de betekening van het vonnis toe te laten tot het volgen van onderwijs, verzorgd door het Natin.
[quads id=1]

Ze moet de kans krijgen om alles in te halen

De dochter van de parlementariër moet conform het vonnis in de gelegenheid worden gesteld alle gemiste tentamens, presentaties en toetsen alsnog af te leggen. Bij het niet uitvoeren van het vonnis moet de staat een dwangsom van SRD 1000 per dag betalen.

Maximale dwangsom van SRD 200.000

Dit bedrag mag uitlopen tot een maximum van SRD 200.000. Het vonnis is bij voorraad uitvoerbaar. De rechter heeft vrijdag deze zaak behandeld en heeft toen comparitie gelast. Omdat de advocaat van de staat weigerde en op de uitspraak van de rechter wachtte, heeft de rechter dan maar maandag een uitspraak gedaan.

Gestolen met twee andere studenten

De student van de studierichting ‘Medische analyse’ had glaswerk ontvreemd samen met twee andere studenten.
[quads id=1]

Ze heeft bekend

stelen dochter parlementarier FamilieNieuws Suriname school

Bij de betrapping erkende de studente dat zij inderdaad glaswerk had weggenomen. Zij werd daarna conform de schoolrichtlijnen van Natin samen met de andere twee studenten van school afgeschreven.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.