Video – Een asteroïde vliegt volgende maand ‘vlak langs’ de aarde

meteoor astroide FamilieNieuws Suriname

Een asteroïde zal volgens het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA begin februari op relatief dichte afstand voorbij de aarde vliegen.
[quads id=1]

Zal in februari voorbij razen

Het hemellichaam met de naam 2002 AJ129 zal op 4 februari om 22.30 uur op ongeveer 4,2 miljoen kilometer voorbij onze planeet razen. Dat is ongeveer het tienvoudige van de afstand tussen de aarde en de maan.

De steen is bijna een kilometer lang

Met een diameter van rond een kilometer is de in 2002 door een observatorium op Hawaï ontdekte planetoïde van middelgroot kaliber. Hij zal de aarde met een relatief hoge snelheid van ongeveer 34 kilometer per seconde (122.400 kilometer per uur) passeren.
[quads id=1]

Er is geen gevaar voor onze planeet

Er is geen gevaar voor onze planeet. „We houden deze asteroïde al 14 jaar in het oog en we kunnen zijn baan erg nauwkeurig berekenen”, zei NASA-expert Paul Chodas volgens Belga. „

meteoor astroide FamilieNieuws Suriname

Geen kans dat het op de aarde zal botsen

Onze berekeningen voorspellen dat er geen enkel kans is dat 2002 AJ129 op 4 februari of op een ander tijdstip in de komende 100 jaar zal botsen met de aarde.”
Bekijk hier een video erover:
[quads id=1]

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.