Video – “Ik kan niet met ze meevoelen, want ik heb het niet meegemaakt.”

nelly cooman slavernij FamilieNieuws Suriname Nederland

Deze week werden er heftige discussies gevoerd over het koloniale verleden van Nederland.
[quads id=1]

Wat doen we met de helden van het koloniale verleden?

Wat moeten we nu met de helden van het koloniale verleden? Historicus Piet Emmer vindt dat de slachtofferkaart te vaak wordt getrokken. “Zij die over ons slavernijverleden het hoogste woord voeren, weten sterk te overdrijven”, zei hij in interview met de Volkskrant.

Wat vinden we van het koloniale verleden?

Wat vinden Nederlanders met een Afro-Caribisch achtergrond van de discussie over het koloniale verleden van Nederland? Dit was het onderwerp afgelopen zondag in het TV programma De Nieuwe Maan op NPO 2. Te gast waren Dave Ensberg, Nelli Cooman en Ashaki Leito (gids bij Black Heritage Tours).
[quads id=1]
nelly cooman slavernij FamilieNieuws Suriname Nederland

Ze wil de lasten niet dragen

Voormalig topatlete Cooman kan en wil de lasten van haar voorouders niet dragen. “Ik kan niet met ze meevoelen, want ik heb het niet meegemaakt” aldus Nelli in discussie met Ashaki Leito:
Bekijk hier de video:
[quads id=1]

Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.