Video – 11-jarige jaguar slachtoffer krijgt hulp

1 voor 12 FamilieNieuws Suriname Paramaribo

Onderwijs en verblijf voor Milisie Koedemusu, jaguar slachtoffer, is in orde. De lang gekoesterde wens van familie Koedemusu is in vervulling gegaan.
[quads id=1]

Aangevallen door een jaguar

De 11-jarige Milisie Koedemusu die in december werd aangevallen door een jaguar en vooral in zijn gezicht verwondingen heeft opgelopen, mag binnenkort weer naar school. Milisie wilde na zijn ontslag uit het ziekenhuis, door de Trauma die hij heeft opgelopen niet meer naar zijn geboortedorp, waar hij onderwijs genoot.

Vroegen de regering om hen te helpen

In het programma van 1 voor 12 vroeg zowel de jongen als zijn vader aan de regering hen te helpen om een verblijfplaats voor de jongen in de stad te zoeken.

Na het bezoek die de vicepresident van de republiek Suriname, Ashwin Adhin, bracht aan de 11-jarige jongen, heeft hij de voorzitter van de Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, de opdracht gegeven om verblijf en school voor de jeugdige in orde te maken.
[quads id=1]

Meerdere ministers hebben contact gemaakt

Vismale is sinds de afgelopen week bezig geweest om een geschikte verblijfplaats te zoeken voor de jongen. Gelukkig werd er snel een oplossing gevonden, door de geboden hulp die Vismale kreeg van de minister van Financiёn, Gillmore Hoefdraad. Vismale vertelt dat minister Hoefdraad vanuit zijn netwerk contact heeft gemaakt met enkele instanties en binnen een wip en een zucht heeft de minister kunnen bewerkstelligen dat Milisie een onderdak heeft gevonden en is ingeschreven op een school.

Fysiek maar ook mentaal herstel

Milisie heeft opvang gehad in het tehuis Tamara. Tijdens zijn bezoek aan de jongen, besprak de vicepresident ook het belang van de psychologische begeleiding die Milisie nodig heeft. Bij het zien van een hond wordt de jongen al bang. Adhin haalde aan dat niet alleen fysieke herstel belangrijk is, maar ook mentale herstel. Bij het zoeken naar een verblijfplaats voor deze jongen, is daarmee ook rekening gehouden. Vismale vertelt dat de jongen psychologische begeleiding zal krijgen waar hij opgevangen wordt.

Zijn hersenen worden gestimuleerd

De jongen die reeds enkele weken geen onderwijs heeft genoten, kreeg bij het bezoek dat de vicepresident hem bracht enkele boeken waaruit hij kon lezen en woordpuzzels, zodat zijn hersenen gestimuleerd worden. De vicepresident heeft ook toegezegd om de schoolkleding en schoolspullen voor Milisie aan te schaffen. Dit zal ook via de stichting 1 voor 12 geschieden.
[quads id=1]

Kangoeroe community school

De voorzitter van de stichting 1 voor 12 is zowel de vicepresident als de minister van Financiёn dankbaar, dat zij binnen zo eek korte tijd het probleem van deze 11-jarige jongen hebben opgelost. Verder heeft de stichting Voor het kind, door het kind van de Kangoeroe Community school via 1 voor 12 een voedselpakket geboden aan Milisie. Vismale bracht de 11-jarige jongen gisteren op bezoek op de school, waar hij heel goed is ontvangen.

1 voor 12 FamilieNieuws Suriname Paramaribo

Samen zwemmen en leuke activiteiten doen

Gevraagd is aan Vismale om de jongen een tot twee keren naar de Kangoeroe Community school te brengen, zodat hij samen met de kinderen kan zwemmen en andere leuke activiteiten. Ook heeft de voorzitter, Shamar Liefden, van de stichting Voor het kind, door het kind een beroep op Vismale gedaan om de jongen bij hun speciale activiteiten te brengen. Liefden, die ook 11 jaar is, zegt dat hij samen met zijn medeleerlingen ervoor wilt zorgen dat Milisie zich niet uitgesloten voelt.

Goede vrienden kring opbouwen

“We willen dat hij weet dat hij erbij hoort”, benadrukte hij. Vismale heeft zich op basis van de behandeling die Milisie gisteren heeft gehad, voorgenomen er alles aan te doen dat hij daadwerkelijk een keer in de week wordt gebracht naar de school en dat hij andere speciale activiteiten bijwoont van de school. Vismale gelooft dat Milisie zo een goede vriendenkring kan bouwen.

Bekijk de video:
[quads id=1]

Samen staan we sterk

Deel dit aangrijpend verhaal met een ieder!
Laten we met zijn allen blijven steunen. Want samen staan we sterk.
Wilt u ook bijdragen? Maak contact en steun het werk van 1 voor 12:

Doneer online

Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie
SMS “HELP” naar 1912 voor SRD1 p/sms (Digicel)
Doneer Online via iDEAL, PayPal etc. Bezoek hun website
Voor overmakingen: SRD 315.214.0101

IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06

Gerelateerde verhalen:

Video – 1 voor 12 op bezoek bij Moreno Madi

Video – 1 voor 12 vraagt dringend steun voor 13-jarige Sahil Sewnandan

Bron: 1 voor 12
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.