57-jarige oud-basketballer Henk Robinson overleden

overleden Robinson FamilieNieuws Suriname

“Een alright guy die niet van dyugudyugu hield. Hij was heel cool en rustig.”
[quads id=1]

Hij is zondag overleden

De beschrijving van Henk Robinson door zijn voormalige SCVU-coach Gilbert Soesman. De oud-basketballer van Suriname is zondag op 57-jarige leeftijd overleden.

Henk is samen met zijn broers Kenneth en Eric speler van het eerste uur geweest bij de Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt, die in 1978 werd opgericht.

Speelde samen met andere bekende basketballers

Hij speelde er samen met wijlen Iwan de Randamie en onder andere Jegney Linger, die later naam maakte bij SNL. De oefenlocatie van SCVU was toen het basketbalveld van de familie Robinson aan de Jozef Leliestraat.
[quads id=1]

Heeft enkele kampioenschappen gewonnen

Robinson maakte na enkele jaren de overstap naar de Caribbean Little Devils met wie hij enkele kampioenschappen won. Soesman: “Hij was technisch heel goed en had goede low post-skills. In zijn tijd was hij één van de betere spelers op die positie.”

Rustig en hield niet van drukte

Als mens was Robinson een alright guy zegt Soesman. “Rustig en niet iemand die van dyugudyugu hield. Trots zijn postuur – hij was groot gebouwd – viel hij niet altijd op. Hij was niet iemand die op de voorgrond trad … een beetje teruggetrokken zou je kunnen zeggen.”

overleden Robinson FamilieNieuws SurinameRobinson heeft ook deel uitgemaakt van de nationale selectie. In september 1984 speelde hij in het CISM-toernooi dat in de Amos Sporthal in Suriname werd gehouden. Het nationale team onder leiding van Rudy Nijman en Orlando Renfurm, kwam ongeslagen uit de voorronde en eindigde uiteindelijk als zesde.
[quads id=1]
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.