Video – Joan Wielzen wordt dinsdag beëdigd als parlementariër van Coronie

joan wielzen FamilieNieuws Suriname Coronie

“Toen ik werd gebeld dat ik dinsdag word beëdigd zou ik net aan tafel gaan, maar ik ben toen helemaal vergeten dat ik moest eten”, zegt Joan Wielzen (52) die dinsdag wordt beëdigd als parlementariër van Coronie.
[quads id=1]

In plaats van Remie Tarnadie in Coronie

Zij komt in de plaats van Remie Tarnadie die oktober vorige jaar bedankte als volksvertegenwoordiger, om aan de slag te gaan als districtscommissaris van Coronie.

Blij dat ze straks haar bijdrage kan leveren

Wielzen is in 2000, 2005 en 2015 gekandideerd voor de DNA, maar nimmer gekozen. “Sinds 1995 ben ik in de politiek en ik ben blij dat ik straks in het hoogste college van Staat mijn bijdrage kan leveren. Het wordt een bijzondere dag voor me.”
[quads id=1]

Geen onbekend terrein

Volgens de aankomende parlementariër is politiek voor haar geen onbekend terrein. Bij het Vrouwen Parlement Forum heeft zij in de jaren negentig drie jaar politiek bestudeerd. Toen al is ze ‘klaargestoomd’ voor het parlement. “Het is niet zo dat er iemand van de straat is genomen om nu de opengevallen DNA-post te bekleden”, zei ze eerder over haar bagage.

Volgens haar moet de infrastructuur verbeterd worden

Wielzen, van huis uit onderwijzeres, wil de agrarische sector in het kokosdistrict verder ontwikkelen. Daarvoor moet volgens haar de infrastructuur verbeterd worden. Daarnaast hebben vierhonderd districtsgenoten, veelal jongeren, een grondbeschikking gehad, maar het terrein is nog niet bouwrijp gemaakt.
[quads id=1]

Meer recreatie mogelijkheden in Coronie

Ze zal zich daarvoor sterk maken. Ook wil ze zich inzetten voor verbetering van het onderwijs en meer recreatieplekken voor jongeren.

joan wielzen FamilieNieuws Suriname Coronie

Wie is Joan Wilezen? Bekijk hier een video van haar:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.