Video – Nog geen strafvoorstel voor 43- jarige moord verdachte Valga

Het Openbaar Ministerie zal pas op 15 februari een strafvoorstel kunnen presenteren tegen de 43-jarige verdachte Valga D.
[quads id=1]

Na een brand omgekomen

Valga staat terecht in de zaak waar de 71-jarige Hendrik Westbroek op 8 december 2016 tijdens een woningbrand aan de Agillalaan is omgekomen. Op de strafzitting gisteren deelde kantonrechter Siegline Wijnhard mee dat de advocaat van de verdachte het verzoek heeft gedaan de zaak op een ander moment te behandelen, omdat die vanwege andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn in de rechtszaal.
[quads id=1]

De brand is van binnen aangestoken

Aangezien de voorlopige hechtenis van Valga sinds november 2017 is opgeschort, werd de zaak uitgesteld. Eerder is tijdens de behandeling van de zaak op de zitting gebleken dat de brand niet door de verdachte aan de buitenzijde van de woning is aangestoken, maar aan de binnenzijde is ontstaan.

Wat is de werkelijke oorzaak?

Daarnaast heeft de politie geen specifiek technisch onderzoek verricht over de werkelijke brandoorzaak.
Klik op onderstaande link voor meer informatie omtrent de brand en bekijk de video:
Video: Valga ontkent de moord op Hendrik Westbroek

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.