Bekendmaking – Meer parkeerplaats voor Centrale Markt bezoekers

markt Paramaribo

Het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost is al geruime tijd bezig om de markten in de hoofdstad op te kalefateren. Ook de Centrale Markt
[quads id=1]

De verbetering Centrale Markt is zichtbaar

Marktmeester John Lecton van de Centrale Markt heeft verklaard dat er hard wordt gewerkt om verbetering te brengen in de situatie. De verbetering is zichtbaar maar er is nog veel werk aan de winkel. Het is volgens Lecton geen eenvoudige opdracht om de markt fysiek en organisatorisch te verbeteren.

Mentaliteit van marktverkopers en bezoekers

In deze werd de verslechterde economie genoemd, maar ook de opstelling en mentaliteit van marktverkopers en bezoekers kan beter.
[quads id=1]

Oude standplaats Albina taxi’s krijgt bestemming

Volgens Lecton wordt er momenteel nagedacht en voorbereiding getroffen om parkeergelegenheid te creëren voor marktbezoekers. Het ligt in de bedoeling om het terrein grenzend aan de markt, waar een pompgemaal staat, voor dit doel te gebruiken.

Om voertuigen voor marktverkopers te parkeren

Momenteel wordt het terrein, waar voorheen een craftmarkt voor Inheemse nijverheidsproducten stond, voornamelijk gebruikt om de voertuigen van marktverkopers te parkeren.

markt verbetering Paramaribo Suriname FamilieNieuws

Het plan bestaat om de ruimte naast de oude veersteiger, waar de Albina taxi’s vroeger gebruik van maakten, in te richten en toe te wijzen als parkeerplaats voor de marktverkopers en andere dienstverleners.

Opengesteld voor marktbezoekers

Het terrein van het pompgemaal zal dan worden opengesteld voor marktbezoekers.
[quads id=1]

Metershoog afval

Over het metershoog puin en marktafval rond het pompgemaal werd desgevraagd medegedeeld dat het van tijdelijke aard is. Het ligt in de bedoeling om daarmee een lap grond achter de Vreedzaam Markt te verhogen en daarna te verharden en het ook als parkeerterrein te gebruiken.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.