Video – Vliegtuig keert terug naar Schiphol vanwege onwel geworden inzittenden

vliegtuig schiphol FamilieNieuws Amsterdam

Een vliegtuig dat van Schiphol onderweg was naar Newark (in de buurt van New York) is vrijdagmiddag teruggekeerd naar Schiphol omdat er zeven passagiers en acht bemanningsleden onwel waren geworden.
[quads id=1]

Vliegtuig moest terugkeren

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland was er door nog onbekende oorzaak een probleem met de zuurstofvoorziening en keerde het toestel daarom terug. Hij kon niet zeggen of de piloten er ook last van hebben gehad en ziek zijn geworden.

Overige vliegtuig passagiers zijn opgevangen

De passagiers en bemanningsleden die onwel zijn geworden zijn ter plaatse onderzocht, de overige passagiers zijn opgevangen.
[quads id=1]

De landing van het vliegtuig verliep niet zonder problemen

Het vliegtuig, vlucht UA071, was volgens de woordvoerder om 10.37 uur vertrokken vanaf Schiphol en was al voorbij Ierland, boven de Atlantische Oceaan, toen het terug moest keren naar Schiphol. Om 14.57 is het vliegtuig geland.

Brand en een lekke band

Die landing verliep niet vlekkeloos, volgens de woordvoerder van de luchthaven maakte het vliegtuig een “harde landing”. “Daarbij brak een kleine brand uit in het landingsgestel, die gelijk is geblust door de aanwezige hulpdiensten.” Het vliegtuig kreeg door de klap ook een lekke band.

vliegtuig schiphol FamilieNieuws Amsterdam
De passagiers stappen uit het vliegtuig

De gestrande passagiers worden door de luchtvaartmaatschappij om geboekt naar een andere vlucht of worden ondergebracht in een hotel.

Onderzoeksraad stelt een onderzoek in

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is op Schiphol meteen begonnen aan een onderzoek. ”Dat heeft als voordeel dat onze medewerkers nog met de bemanning kunnen spreken en bijvoorbeeld de vluchtrecorders kunnen checken”, aldus een woordvoerder.

De vliegtuig fabrikant moet gewaarschuwd worden

Als blijkt dat er iets mis is met de techniek kan volgens hem de fabrikant gewaarschuwd worden. Een onderzoek is in dit geval ook wettelijk verplicht op basis van het internationale burgerluchtvaartverdrag.
[quads id=1]
Bekijk hier de video erover:

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.