Video – Al 40 moorden gepleegd in 2018 – Jamaica is levensgevaarlijk!

Jamaica gevaarlijk vakantie FamilieNieuws

Canada en Groot-Brittannië hebben landgenoten die in het Jamaicaanse toeristenoord Montego Bay zitten met klem verzocht hun hotels niet te verlaten.

Noodtoestand voor Montego Bay

De regering van Jamaica heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio rond Montego Bay. De regering doet dat vanwege crimineel geweld dat fors is toegenomen.

Nederland past het reisadvies niet aan

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken past het huidige reisadvies niet aan, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. Voor heel Jamaica is het advies om alert te zijn op criminaliteit. “We monitoren constant de situatie. Als er reden voor is om het advies te wijzigen dan doen we dat uiteraard.”

335 moorden gepleegd vorig jaar

De Jamaicaanse politiechef George Quallo liet weten dat er vorig jaar 335 moorden zijn gepleegd in Saint James, de Jamaicaanse regio waarvan Montego Bay de hoofdstad is. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als in andere regio’s in het Caribische land.

Jamaica gevaarlijk vakantie FamilieNieuws

‘Al 40 moorden gepleegd’

Premier Andrew Holness liet weten dat de criminaliteit dit jaar de spuigaten uitloopt. Hij heeft daarom militairen de straat opgestuurd in Saint James. Volgens de Britse krant The Guardian zouden er in de eerste week van 2018 al circa veertig moorden zijn gepleegd in de regio.

Veel mensen op vakantie naar Jamaica

Na hoofdstad Kingston is Montego Bay de grootste stad in Jamaica. De stad is populair bij internationale toeristen door de aanwezigheid van prachtige stranden. Elk jaar gaan er ongeveer 200.000 Britten op vakantie in Montego Bay.
Bekijk hier de video:

Wil je weten waarom Jamaica zo populair is/was? Bekijk dan hier de fantastische video:

Bron: RTL