Video – Oma vertelt: ‘Mijn twee kleinkinderen ook overleden in AZP door bacterie’

baby overleden AZP Familienieuws Suriname

“Je moet geluk hebben dat het je niet overkomt”, zegt een nogal bezorgde moeder en oma van zestig jaar.
[quads id=1]

Ze is twee kleinkinderen kwijtgeraakt

Vorig jaar november is ze twee kleinkinderen kwijtgeraakt. Ze zegt dat de besmetting met een ziekenhuisbacterie in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) de twee baby’s fataal is geworden.

Ze laat een traantje tijdens het gesprek

Tijdens het gesprek wordt ze zo nu en dan emotioneel en laat ze ook nog een traantje. “Ik zie ze nog voor me. Eerst is de jongste doodgegaan en precies zeven dagen daarna de oudste. Het waren twee schattige kinderen. Ik heb al zes kleinkinderen, maar dat maakt niet uit. Elk kind is bij mij welkom.”
[quads id=1]

Haar hart bloedde opnieuw

Toen ze eerder deze week over de acht sterfgevallen hoorde, bloedde haar hart opnieuw. Uit een uitgebreid onderzoek op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het AZP is gebleken dat het verhoogde aantal sterfgevallen op die afdeling te wijten is aan een bacteriële infectie.

Ze vindt het triest

In zo’n tien dagen zijn acht pasgeboren baby’s gestorven. “Ik weet precies hoe de ouders zich voelen. Ik vind het alleen maar triest.”

Ze vraagt zich af waarom er niet eerder aan de bel is getrokken en pleit voor een grondig onderzoek over hoe het mogelijk is dat de bacterie zich op deze manier heeft kunnen ontwikkelen. “Het eerste waaraan je denkt is de hygiëne binnen de instelling.
[quads id=1]

De situatie in ziekenhuizen is zo slecht

Tegenwoordig is de situatie in de ziekenhuizen zo slecht en het zal dus niet vreemd zijn indien bacteriën hierdoor de kans krijgen om zich vrijelijk te verspreiden.”

Bekijk hier een video waarin de minister praat over de bacterie en de overleden baby’s:

baby overleden AZP Familienieuws Suriname
Voorbeeldfoto

Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.