Video – Dertien baby’s AZP geïnfecteerd met het bacterie

baby Paramaribo

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zal later op de dag uitgebreid ingaan op de sterfte van acht baby’s in korte tijd op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU).
[quads id=1]

Baby’s die geïnfecteerd waren

Algemeen directeur Claudia Redan zegt aan Starnieuws dat uit onderzoek is komen vast te staan dat van de dertien baby’s die geïnfecteerd waren met de bacterie, zes mede hierdoor het leven hebben gelaten.

baby azp overleden virus FamilieNieuws Suriname Paramaribo

Nadat ontdekt werd dat er iets ernstig mis moest zijn nadat drie dagen achtereen een baby stierf en de conditie van anderen verslechterde, werden er gelijk voorzorgsmaatregelen genomen.

De afdeling infectiepreventie

Er werd onmiddellijk een diepgaand onderzoek ingesteld door het team van het Academic Pediatric Center Suriname, de afdeling infectiepreventie, het microbiologisch laboratorium, de apotheek en de infectiologen.
[quads id=1]

Te maken gehad met de infectie

Een groot deel van de overleden pasgeborenen heeft te maken gehad met een infectie door een weinig voorkomende ziekenhuisbacterie. “Voor ons was het heel belangrijk om de ouders op te vangen en te begeleiden en de situatie te stabiliseren,” benadrukt Redan. Nu kan de samenleving verder worden geïnformeerd.

Betere overlevingskansen

Op de NICU worden baby’s die te vroeg zijn geboren en/of beademd moeten worden behandeld om hen een betere overlevingskans te bieden. Het gaat om een zeer specialistische afdeling waarbij pasgeborenen met een hoog risico op overlijden worden behandeld.
[quads id=1]

Wat er is gebeurd is dramatisch

Intussen is de situatie genormaliseerd. De behandelprotocollen en procedures zijn geëvalueerd en waar nodig aangescherpt. AZP algemeen directeur Redan geeft aan dat wat gebeurd is, dramatisch is.

Aangescherpte maatregelingen getroffen

Op de persconferentie zal ingegaan worden op de onderzoeksresultaten en de aangescherpte maatregelen die genomen zijn.
Bekijk onderstaande video’s voor meer informatie:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.