Video – Storm in Nederland wordt heftiger. Alle vluchten Schiphol geschrapt!!!

storm nederland vluchten FamilieNieuws Suriname Nederland

Een westerstorm zorgt vandaag voor veel overlast in Nederland. De storm is tussen 9.00 en 14.00 uur het hevigst. Alle vluchten vanuit Schiphol gecancelt
[quads id=1]

NS zet alle treinen stil vanwege zware storm

De Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail hebben besloten om het treinverkeer stil te leggen in verband met de zware storm van vandaag. Op Schiphol zijn alle vluchten voorlopig geannuleerd vanwege de gevaarlijk harde wind.

Het tramverkeer in Amsterdam ligt stil.

Ook liggen een aantal pontjes over het IJ tussen Amsterdam Centraal Station en Amsterdam-Noord eruit, liet een woordvoerster van vervoersbedrijf GVB weten. Bussen en metro’s rijden vooralsnog wel.
[quads id=1]
,,Alle trams zijn stopgezet, omdat er te veel takken op de weg liggen en bovenleidingen kapot zijn.”

Voetgangers vliegen door lucht

Ook te voet kun je inmiddels niet meer normaal over straat. Deze voetgangers in Den Bosch vlogen meters de lucht in.
[quads id=1]

Veel mensen bellen de hulpdiensten.

De Landelijke Eenheid van de politie vraagt mensen om alleen naar 112 te bellen bij „acuut gevaar of levensbedreigende situaties”.

Het telefoonnummer voor niet-spoedeisende gevallen is 0900-8844.

Bijna sprake van orkaankracht

Windkracht 11

storm nederland vluchten FamilieNieuws Suriname Nederlandok bij IJmuiden is windkracht 11 gemeten. De wind daar had volgens het KNMI een snelheid van 104 kilometer per uur. Bij Hoek van Holland is ook windkracht 11 gemeten. Daarmee is er bijna sprake van een orkaan, daarvan wordt gesproken als er sprake is van windkracht 12. Volgens het KNMI werd bij Hoek van Holland een windsnelheid gemeten van 30,5 meter per seconde, wat neerkomt op bijna 110 kilometer per uur. Af en toe werden windstoten van liefst 138 kilometer per uur gemeten.

‘Ga niet de weg op’

Rijkswaterstaat raadt af nog de weg op te gaan, omdat er sprake is van ‘zeer gevaarlijke rijomstandigheden’ in de provincies waarvoor het KNMI code rood heeft afgegeven. De instantie roept mensen op als het mogelijk is hun reis uit te stellen. „En absoluut niet met aanhangers de weg op te gaan”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
bekijk hier verschillende filmpjes over de storm:


Bron: nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.