Video – Hond die baas dood heeft gebeten is dood. Zoon vertelt verhaal

hond overleden Suriname FamilieNieuws

“Mensen zeggen: ‘zeg nooit nooit’, maar ik zeg het wel; wij willen nooit meer een hond”, zegt Roy Chiragali.
[quads id=1]

Vrouw ernstig gewond geraakt

Zijn ongeveer drie jaar oude hond Choco heeft zondagmiddag zijn vrouw ernstig verwond en zijn 82-jarige vader Moertedjaali Chiragali die haar te hulp schoot doodgebeten.

Hij heeft uit veiligheidsoverweging dinsdag de hond en de ouders van het dier laten afmaken door een dierenarts. Zij hebben elk een spuitje gekregen.
[quads id=1]

Wilde de honden eerst zelf afmaken

Chiragali wilde de honden eerst zelf afmaken, maar dat werd hem afgeraden door de politie. Hij heeft toen een aantal dierenartsen gevraagd dat te doen, maar ze hebben geweigerd uit vrees voor kritiek van dierenactivisten. Uiteindelijk vond hij toch een dierenarts bereid de spuitjes toe te dienen.

Ik moest hem laten inslapen

“Ik heb wel een traantje weggepinkt om vooral de twee andere honden. Hoewel die ene mijn vader heeft gedood vond ik het toch zielig voor het beest dat ik hem moest laten inslapen.” De vader van Choco was een Braziliaanse fila en de moeder een mix fila/rottweiler. Choco was ongeveer negentig centimeter hoog en tachtig centimeter lang.

De hond hinderde mijn vrouw

Over het gebeurde vertelt hij dat zijn vrouw bezig was met potplantjes en fel blauwe handschoenen aan had. De hond kwam naar haar toe en wilde waarschijnlijk vertroeteld worden. Zij heeft het dier echter weggejaagd. “Mijn dochter zei tegen haar dat ze de hond met rust moest laten en toen zei mijn vrouw dat de hond haar hinderde. Zwaaiend met haar hand en met stemverheffing riep ze tegen mijn dochter dat ook zij weg moest. De hond heeft mijn vrouw toen aangevallen.”
[quads id=1]
hond overleden Suriname FamilieNieuws
Voorbeeld hond

Alles aan gedaan om die te beschermen

Zijn vrouw is nierpatiënt en heeft een shunt aan de arm. Ze heeft er alles aan gedaan om die te beschermen. “Als die even daarop had gebeten, was ze doodgebloed. Maar haar linkerborst was opengereten, een kootje van haar linkerpink weg en we hebben dat niet kunnen vinden.”
[quads id=1]

Heeft een hartaanval gehad

Toen vader Chiragali de hond wegtrok, heeft die zich gekeerd en hem aangevallen. Roy zegt van artsen te hebben begrepen dat zijn vader, die onder behandeling was van een cardioloog, niet is overleden aan de verwondingen, maar tijdens de aanval van de hond een hartstilstand heeft gehad.

Bekijk hier een video over het gebeuren:

Eerdere berichten:
Moertedjaali Chiragali overleden na aanval van eigen hond

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.