Vrouw: ‘De rovers hebben mij op geen enkel moment geslagen’

politie Suriname

De alleenstaande 77-jarige vrouw, L.D., werd dinsdagochtend in haar woning aangevallen door vier rovers.
[quads id=1]

Terug naar haar slaapkamer

Zoals zij altijd gewend was, stond ze ook nu weer rond 03.30 uur op om naar het toilet te gaan. Nadat zij haar behoefte had gedaan, keerde zij terug naar haar slaapkamer en probeerde zij weer te slapen. Kort daarna hoorde zij een gebons op de deur.

Binnen een fractie van een minuut

Zij schrok ervan en keek bevreesd rond. Plotseling, binnen een fractie van een minuut, stormden vier gewapende criminelen haar slaapkamer binnen en hielden haar onder schot. Onder bedreiging van het vuurwapen vroegen zij haar waar zij haar geld bewaard had.
[quads id=1]

Iets meer dan SRD 300

De vrouw kreeg wel het gevoel dat het wapen nep was. Ze zei toen aan de rovers dat al haar geld en sieraden enige tijd geleden reeds zijn ontvreemd door andere rovers. “Ik had iets meer dan SRD 300 bij me dat bestemd was voor de huishoud en met dat geld zijn de overvallers ervandoor gegaan.” Het slachtoffer had een halsketting van Braziliaans goud aan.

Hanger van God Shiva

De rovers hebben die ketting weggerukt. Er was een hanger aan die ketting die de zoon van L.D. uit India voor haar had gebracht. Het was een hanger van God Shiva. Deze hanger heeft de benadeelde teruggevonden in haar woning.
[quads id=1]

De rovers hadden toen alles

“Ik ga u zeggen dat God mij heeft geholpen. De rovers hebben mij op geen enkel moment geslagen. No fas mi. Ala gowtu blakaman tjari gwe”, zei ik aan ze. De rovers hebben toen alles in de woning overhoopgehaald en ze hebben werkelijk niets gevonden.

De politie van nieuwe haven

De religieuze boeken hebben de rovers weer netjes teruggezet. De daders hebben zich toegang tot het pand verschaft door op het dak te klimmen en enkele shutters van een raam te lichten. De politie van Nieuwe Haven is belast met het onderzoek.

inbraak rovers Suriname FamilieNieuws dieven

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.