Anoniem – Ik ben zwanger en mijn moeder wil dat ik een abortus doe.

moeder zwanger abortus anonieme verhalen FamilieNieuws Suriname

Hi, Chanelva heet ik. Ik ben 18 jaar en ik ben zwanger. Ik ga met een jongen die samen met mij op de opleiding zit.
[quads id=1]

Ik ben 4 maanden zwanger

Hij doet het heel goed, maar mijn moeder houdt gewoon niet van hem. Hij is een jaartje verder met studeren. Hij is 20 jaar.

Helaas ben ik er twee maanden geleden achtergekomen dat we een .probleem’ hebben. Ik ben zwanger. Nu al bijna 4 maanden. Vorige week moest ik het vertellen aan mijn moeder. Dat was heel erg.
[quads id=1]

Ik ga nooit een abortus doen

Ze heeft al mijn spullen op straat gezet en ik mag pas terugkomen als ik een abortus heb gedaan. Ten eerste ga ik nooit van mijn leven een abortus doen. En ten tweede is het niet eens meer mogelijk nu. Mijn arts zegt dat alles er goed uitziet. Ik maak het goed en de baby ook.

Geen enkele les moeten missen

Volgende week ga ik een gesprek aan met mijn mentor en dan bespreken we samen hoe ik toch zoveel mogelijk kan door studeren. Ik ben zwanger maar ik voel me niet ziek, helemaal niet misselijk dus ik heb nog geen enkele les moeten missen. Ik geloof echt dat ik dit jaar gewoon ga redden.

Alles gaat goed behalve met mijn moeder. Ze is niet eerlijk vind ik. Mijn moeder heeft mij gekregen toen ik ze zelf 17 was. Als mijn baby wordt geboren ben ik 19. Ik ben dan geen klein kind meer. Ik vind het niet goed dat ze der zwangere dochter uit huis heeft gezet. Ik heb haar dat ook gezegd. Welke moeder doet dat? Ik heb der ook gezegd dat ik jullie een brief ga schrijven. Ze kan het zelf ook lezen.

Mijn moeder mij op straat gezet

Misschien kunnen jullie haar uitleggen dat ze verkeerd bezig is. Dat ik niet direct mijn toekomst verpest omdat ik een kind heb. Natuurlijk, als ik de keus had dan zou ik wachten tot ik een werk had. Maar het is nu eenmaal zo. Ik word moeder. Ja, mama ik word moeder. Ik schrijf nu alsof het me niets doet dat mijn moeder mij op straat heeft gezet. Maar ik voel wel die pijn en verdriet.
[quads id=1]

Haar een foto gestuurd

Vooral hoe ik bepaalde dingen meemaak. De eerste echo, allemaal onderzoeken en verschillende gevoelens. Soms ben ik blij dat ik zwanger ben en soms verdrietig. Natuurlijk twijfel ik ook soms. Gaat onze relatie het houden? Dit is een grote stap. Ik ken Steven pas 2 jaren. Dat zou toch leuk zijn als ik dat met haar kon delen. Precies gisteren heb ik haar geappt.

Ie poer a bere kaba

Ze vroeg me: ‘ie poer a bere kaba’ Toen heb ik haar een foto gestuurd van die echo. Ze heeft nooit gereageerd. Mijn tante zegt dat het lijkt alsof ik ruzie met der zocht. Maar zo bedoelde ik het helemaal niet. Dus ik belde haar, maar tot nu toe neemt ze niet op.

Hij is heel blij

Ik durf niet bij der te gaan. Ik blijf wel bij der zuster. Die vangt mij op. Ik kon ook bij mijn vriend gaan maar dat is te forcerend. Maar hij is er voor me en gaat mee met alles. Hij is heel blij.
[quads id=1]
Toch heb ik advies van jullie nodig. Alstublieft, zeggen jullie mij niet om mijn baby weg te halen, of om de baby weg te geven. Ik weet dat we het wel aankunnen. Financieel redden we het ook. Maar ik mis mijn moeder. Ik heb haar nodig in deze periode.

moeder zwanger abortus anonieme verhalen FamilieNieuws Suriname
Te veel gaat missen

Hoe kan ik het weer goedmaken met haar? Mijn tante zegt dat ze zelf wel gaat komen. Maar ik ben bang dat ze teveel gaat missen uit mijn leven. Daar gaat ze spijt van krijgen. Ik hoop dat ze na deze brief en jullie comments wel gaat veranderen. Thank you alvast

Gerelateerde verhalen. Klik op de onderstaande links om de verhalen te lezen:
Anoniem: Ik wil er zijn voor mijn kind, maar die moeder maakt het onmogelijk
Redactie: Hoe vertel ik mijn moeder dat mijn kind van der man is

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.