Waarschuwing – Je nies inhouden kan levensgevaarlijk zijn!!

nies tegenhouden gezondheid FamilieNieuws Suriname

Man houdt nies in en breekt nek, artsen slaan alarm. Nies inhouden is levensgevaarlijk.
[quads id=1]

Inhouden van nies

Dat het inhouden van een nies geen goed idee is, was al langer bekend. Maar hoe ernstig de gevolgen voor de gezondheid kunnen zijn, bewijst een 34-jarige man uit het Britse Leicester.

Boorde de lucht door de nek

De Brit voelde een hevige nies aankomen, maar probeerde deze krampachtig te voorkomen. Met als gevolg dat hij een breuk in zijn nek opliep. Omdat de nies geen kant op kon, boorde de lucht zich door het zachte deel van de nek, waardoor de schade ontstond.
[quads id=1]

Moeite met praten

De man voelde zijn nek ploppen, meldt de BBC. Hij had moeite om te praten en kon niet slikken.

Geen vast voedsel

De Brit, die met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, moest daar een week blijven. De man kreeg sondevoeding omdat hij door de breuk, die uiteindelijk vanzelf herstelde, geen vast voedsel kon eten.

Of zelfs een hersenbloeding

Artsen slaan alarm en zijn bang dat mensen niet genoeg op de hoogte zijn van de risico’s van het inhouden van een nies.
[quads id=1]
nies tegenhouden gezondheid FamilieNieuws SurinameIn het medische vakblad BMJ wordt gewaarschuwd dat mensen die hun nies er niet uit gooien, risico lopen op gehoorbeschadiging of zelfs een hersenbloeding.

Bekijk hier een video erover:

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.