Video – Vanessa Tuur en Barbara Bruce-Boye getuige dodelijke explosie België

vanessa Tuur explosie belgie FamilieNieuws buitenland

Amsterdamse studentes bij explosie Antwerpen
[quads id=1]

Vanessa Tuur en Barbara Bruce-Boye

Twee Nederlandse studenten waren maandagavond getuigen van de fatale explosie in een pizzeria aan de Paardenmarkt in Antwerpen. Vanessa Tuur (25) en Barbara Bruce-Boye (27) zagen een jongen van onder het puin vandaan komen. „Hij zat onder het stof en riep namen van vrienden die er nog onder lagen.”

Wilden vroeg naar bed

[quads id=1]
De meiden wilden vroeg naar bed. „Plots was er die knal”, vertelt Vanessa, studente Vroedkunde aan de AP-Hogeschool, aan de Gazet van Antwerpen. Intussen stond Barbara, die aan de UA studeert, te douchen. Zij had niet direct door dat het om een grote explosie ging. „Ik dacht eerst dat er een kast gevallen was”, zegt ze tegen de Belgische nieuwssite.

’Hij riep namen van vrienden’

Des te groter was de schrik toen de studentes door kregen wat er aan de hand was. Eenmaal buiten zagen ze een slachtoffer onder de brokstukken van het ingestorte pand vandaan komen. „We liepen naar beneden en zagen een jongen van onder het puin komen. Hij zat onder het stof en riep namen van vrienden die er nog onder lagen.”

Zelf echt geluk gehad

De dames zijn door een vriend opgevangen. Hun appartement is niet beschadigd door de harde knal. „We hebben zelf echt geluk gehad, zeker als je ziet hoeveel schade er is.” Wanneer ze weer in hun eigen bed kunnen slapen, weten ze nog niet. Bij de explosie zijn drie andere woningen ingestort.
[quads id=1]
vanessa Tuur explosie belgie FamilieNieuws buitenland

Twee doden

Na de grote klap maandagavond in de pizzeria in Antwerpen hebben reddingsdiensten vanmorgen twee dodelijke slachtoffers onder het puin vandaan gehaald.

Bekijk hier de video erover:

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.