Euro koers boven de 9!! Valuta woninghuurders in ernstige problemen

euro Suriname

Euro koers stijging blijft strop voor huishuurders.
[quads id=1]

Een einde wordt gemaakt

Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, vindt dat met de stijging van de Eurokoers het meer dan genoeg tijd wordt dat een einde wordt gemaakt aan de grillen van verhuurders, waaraan huishuurders worden overgelaten.

Zwarte markt koers

Huurwoningen worden ondanks vele beloftes van de regering nog steeds in vreemde valuta aangeboden tegen de zwarte marktkoers.

30 cent meer voor een euro

De koers van de Centrale Bank van Suriname schommelt al enkele weken rond de SRD 9 voor de Euro. Bij cambio’s en diverse commerciële banken moet voor een Euro 30 cent meer worden neergeteld.
[quads id=1]
“Een heleboel mensen klagen hierover. Het betalen van huur in vreemde valuta is geen goede zaak en wij moesten al lang af zijn hiervan.

Valutasoort begint te stijgen

Het gevolg is verschrikkelijk voor de huurder wanneer de koers van de valutasoort begint te stijgen”, zegt Alleyne aan Dagblad Suriname.

Het goedkoopste huis kost 350 euro

Het goedkoopste huurhuis voor middenklassers in en rond Paramaribo kost volgens een steekproef van de krant tussen Euro 350 en Euro 450.

Dit is exclusief de kosten voor stroom en water.

euro koers valuta FamilieNieuws Suriname

Vast bedrag in Surinaamse dollar

De Consumentenkring-voorzitter voert aan dat alle huurprijzen verplicht vastgesteld moeten worden in een vooraf afgesproken vast bedrag in Surinaamse dollars.
Bron: DBS
[quads id=1]
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.