Video – Rapgroep SBMG plaatst zonnepaneel in dorp en bezoekt President

SBMG rappers Suriname FamilieNieuws

De rappers van de groep Sawtu Boys Money Gang (SBMG) hebben een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Desire Bouterse.
[quads id=1]

Jonge heren met Surinaamse roots

Tijdens dit bezoek hebben de artiesten de president ingelicht over hun uit te voeren ‘zonnepanelen project’.

‘Als jonge heren met Surinaamse roots hebben wij ons laten inspireren door de artiest Akon, die een soortgelijk project in Afrika heeft uitgevoerd, waar hij door middel van zonnepanelen heeft gezorgd voor elektriciteit in een bepaald gebied’, zegt Chyvon Pala.

Te laten aanbrengen door de kapitein

Door een zonnepaneel te laten aanbrengen op een door de kapitein of basja aangewezen plaats in het dorp, start de groep met het eerste gedeelte van hun teruggeef project. Volgens Henk Mando zullen alle 67 dorpen van het Boven- Suriname gebied voorzien worden van een zonnepaneel, waarna de andere dorpen volgen.

Vier keer duurder

De middelen hebben de artiesten verzameld uit de extra betaling die zij hebben gehad van hun record label nadat ze vier keer Platinum hebben gehaald met hun laatste hit, ‘vier keer duurder’.
[quads id=1]

Vader van 1 van de artiesten

In aanwezigheid van de manager, Henk Mando, vader van een van de artiesten, en het hoofd van de afdeling jongeren en regionale gebiedsdelen van het kabinet van de president, Faizal Abdoelgafoer is afgesproken dat dit project samen getrokken zal worden. In het district Brokopondo, bij mast 106 is er reeds een zonnepaneel geplaatst door het technisch personeel van de afdeling jongeren en regionale gebiedsdelen.

Op 12 januari is de groep richting Boven- Suriname vertrokken om te starten met de bevestiging van het eerste zonnepaneel in het dorp Maasia

Bekijk hier de video over het bezoek aan de president:

[quads id=1]
Bekijk hier de video over her eerste zonnepaneel:

SBMG interview met Radio 10 in Suriname:

[quads id=1]
Aankomst van de groep in Suriname:

Bekijk hier de Supervideo van de rappers:

Bekijk hier de foto’s:

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.