Video – Vicepresident bezoekt slachtoffers Sahil en Milisie samen met 1 voor 12

Vice President bezoek slachtoffers 1 voor 12 FamilieNieuws Suriname

De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin, heeft hedenochtend een bezoek gebracht aan twee jeugdige jongens, die beide in het programma van de Stichting 1 voor 12 zijn verschenen.
[quads id=1]

Bij een gruwelijke aanrijding

De vicepresident besloot een bezoek te brengen aan Sahil Sewnandan, die op 7 december 2017, betrokken was bij een gruwelijke aanrijding. Louis Vismale, voorzitter van stichting 1 voor 12, zegt dat het Sahil zijn wens was om de vicepresident te ontmoeten. “Kinderen zijn dicht bij het hart en je kan geen nee zeggen tegen kinderen”, zegt Adhin op de vraag waarom hij besloten heeft de jongen te bezoeken.

Beide families kregen

De vicepresident bracht ook een bezoek aan de 11-jarige jongen, Milisie Koedemusu, die op Guyaba is aangevallen door een tijger. Beide families kregen een levensmiddelenpakket en een enveloppe met inhoud.
[quads id=1]
De vicepresident vertelt na de jongens te hebben gezien, dat bepaalde gevallen extra aandacht vergen. Hij kan zich helemaal inleven in de situatie van deze twee families. Hij is bezorgt over de trauma die de jongens hebben opgelopen. “Vaak denken we dat het alleen gaat om fysieke herstel, maar psychologisch kan het vaak heel ingrijpend zijn”, haalt Adhin aan.

Zullen kunnen vervolgen

Dit kan volgens hem ook tal van stoornissen bij het kind veroorzaken, waardoor dat remmend kan werken op de ontwikkeling van zo een kind. Adhin zegt als er tijdig ingespeeld wordt op de psychologische gevolgen van deze gevallen, de jongens binnen een korte tijd hun onderwijsproces zullen kunnen vervolgen. De ontwikkeling van deze jongens is heel belangrijk voor Adhin daarom heeft hij er ook voor gezorgd dat de jongens materiaal hebben gehad om thuis te lezen, ook bracht hij enkele woordenpuzzels voor de jongens.

Opgevangen worden in een internaat

In beide gevallen zal de vicepresident de mogelijkheden bekijken, zodat de jongens zo snel als mogelijk weer naar school gaan. In het geval van Milesie, haalt de vicepresident aan dat de jongen zo angstig is dat hij niet terug wil naar de plek van herkomst. Volgens Adhin moet hij opgevangen worden in een internaat, zodat hij in de stad naar school kan. Hij zal via sociale instellingen kijken in hoeverre dat mogelijk is.
[quads id=1]

Te helpen met de medische kosten

Verder heeft de vice president aangehaald om de leefsituaties van de families te veranderen en te helpen met de medische kosten. De familie Sewnandan woont in een huis zonder wateraansluiting, de vicepresident heeft zich voorgenomen dat te veranderen.

Hulp vanuit de regering gegeven worden

De vicepreisdent zegt dat het algemeen beleid bekeken zal worden, om de jongens de nodige nazorg te bieden. Ook zullen de alternatieve mogelijkheden bekeken worden voor trauma verwerking bij de jongens. Er moet specifieke hulp gegeven worden vanuit de regering, maar Adhin wijst erop dat elke individu binnen de samenleving daarbij kan helpen. Adhin benadrukte dat Suriname genoeg tools in huis heeft om elkaar te helpen.

Bekijk hier de fotoreportage erover:

Bekijk hier de video:

Samen staan we sterk

Deel dit aangrijpend verhaal met een ieder!
Laten we met zijn allen blijven steunen. Want samen staan we sterk.
Wilt u ook bijdragen? Maak contact en steun het werk van 1 voor 12:

Doneer online

Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie
SMS “HELP” naar 1912 voor SRD1 p/sms (Digicel)
Doneer Online via iDEAL, PayPal etc. Bezoek hun website
Voor overmakingen: SRD 315.214.0101

IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06

Gerelateerde verhalen:

Video – 1 voor 12 vraagt dringend steun voor 13-jarige Sahil Sewnandan

Video – 17-jarige bromfietser overleden na ongeval

Bron: 1 voor 12
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.