Opname stop Neonatale Intensive Care van het AZP. Teveel dode baby’s!!

baby Paramaribo

In een korte tijd is op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een aantal baby’s overleden.
[quads id=1]

Opnamestop voor deze groep baby’s

Tot nader order is er opnamestop voor deze groep patiënten. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat niet lichtzinnig hiermee wordt omgegaan en het onderzoek op de voet wordt gevolgd. De resultaten worden afgewacht. Deze kwestie heeft de persoonlijke aandacht van de minister.

Intensive care unit

Volksgezondheid heeft zondagavond het volgende persbericht uitgegeven:
“Het ministerie van Volksgezondheid is gerapporteerd dat op de Neonatale Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo recent een toename in het aantal sterfgevallen is geconstateerd.
[quads id=1]

Tevens zijn er maatregelen getroffen

De ziekenhuisdirectie is onmiddellijk overgegaan tot een diepgaand multidisciplinair onderzoek welk in volle gang is.Tevens zijn maatregelen getroffen om alle denkbare risico’s te identificeren en te minimaliseren en waar mogelijk te elimineren.
[quads id=1]

Spoedig naar gewenste kwaliteit

Tot nader order is er opnamestop voor deze groep patiënten. Het ministerie heeft de hulp van de PAHO gevraagd bij het onderzoek en alle te nemen maatregelen om spoedig wederom de dienstverlening op de NICU/AZP naar gewenste kwaliteit te garanderen.”

couveuze baby AZP Suriname Paramaribo FamilieNieuws Suriname
Voorbeeldfoto baby in een couveuze

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.