Video – Moord verdachte Rudolf Pengel zit waarschijnlijk al in het buitenland

verdachte Rudolf Pengel schietpartij Parmaribo Noord FamilieNieuws Suriname

Zit Pengel in het buitenland? Alles wijst erop dat het schietincident in bar-dancing ShiSha Lounge op de hoek van de Wolfram- en Heliumstraat vrijdagochtend tussen vier uur en half vijf een afrekening is.

Vermoedelijk al in het buitenland

De 28-jarige Roberto Kida is daarbij om het leven gekomen. De vermoedelijke dader Rudolf Pengel, die via beelden van beveiligingscamera’s is geïdentificeerd, zit vermoedelijk al in het buitenland.

Willen niet teveel zeggen


Politiecommissaris Guno Roosenhoff: “Deze man is nog op de loop. Wij zijn druk bezig met het onderzoek en willen voorlopig niet teveel zeggen. Het motief is nog onbekend.” Pengel, die de Nederlandse nationaliteit heeft, zou een pleegzoon zijn van de exploitant van de bar-dancing. Het slachtoffer zou in de borststreek en linkerarm zijn geraakt.

verdachte Rudolf Pengel schietpartij Parmaribo Noord FamilieNieuws Suriname
De verdachte Rudolf Pengel
Voertuig van het slachtoffer

De redactie verneemt dat op de beelden duidelijk te zien is hoe de liquidatie heeft plaatsgevonden. Pengels voertuig is aangetroffen bij een woning nabij de bar-dancing. In het belang van het onderzoek is ook het voertuig van het slachtoffer in beslag genomen.

Onbeheerd aangetroffen in Albina

Die auto werd een aantal uren na het schietincident onbeheerd aangetroffen in Albina. Er wordt rekening mee gehouden dat de dader met die auto naar Albina is gereden en via Frans-Guyana de wijk naar Nederland heeft genomen.

Derde schietpartij

De redactie verneemt dat het om een afrekening gaat, zoals ook beweerd wordt op sociale media. Op die fora is ook een discussie losgebarsten over de herhaaldelijke schietincidenten in dezelfde bar-dancing.

Twee eisten levens

De schietpartij van vrijdag is de derde waarover informatie naar buiten is gekomen. Twee van deze schietpartijen eisten een leven.

Bekijk hier een video over de schietpartij:

Bron: DWT
**