45-jarige Gilberto overleden na bedrijfsongeval

overleden Suriname

De 45-jarige Gilberto Santos heeft woensdag het leven gelaten te Grankreek.
[quads id=1]

bijkans 15 meter diep

Uit een gesprek met de ressortcommandant van Brokopondo, Marilyn Boyd, is gebleken dat het slachtoffer op die bewuste avond bezig was met werkzaamheden in een tunnel van bijkans 15 meters diepte. Hij was bezig middels een lift die met een katrol werkte naar beneden in de tunnel af te zakken om goud te delven.

Hing nog aan de machine

Waarschijnlijk is er iets misgegaan met het mechanisme van het apparaat. Het slachtoffer hing nog aan de machine en op een gegeven moment viel Santos met een hoge snelheid naar beneden in de tunnel. Als gevolg van de val overleed het slachtoffer ter plaatse.
[quads id=1]

Legaal in het land

Het ontzielde lichaam werd overgebracht naar Paramaribo en wordt na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaande. De overleden gouddelver bevond zich legaal in het land.

overleden Suriname Nederland FamilieNieuws
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.