Samenwonende Filipe O. en Pearline S. beiden veroordeeld voor drugs smokkel

drugs verzenden doos pakket FamilieNieuws Suriname

Filipe O en Pearline S zijn gisteren schuldig bevonden aan de smokkel van drugs in 220 milliliter kokosolie.
[quads id=1]

Een maand in hechtenis

Rechter Dinesh Sewratan legde Filipe O conform de eis van het Openbaar Ministerie twaalf maanden celstraf op, waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Filipe O gaat ook een boete moeten betalen van SRD 1500, te vervangen door een maand hechtenis. De magistraat zegt dat Filipe O eerder verschillende keren drugsdozen op de post liet doen. De jongeman wilde wat extra geld verdienen.

Gaf hij zijn vriendin een doos om te posten

Volgens hem kreeg hij de drugs van een Braziliaan waarna hij die aan drugskoeriers gaf om te posten. Op 27 september gaf hij zijn vriendin Pearline S een doos om te posten.
[quads id=1]
Pearline S kreeg twaalf maanden celstraf opgelegd, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 1500, subsidiair een maand hechtenis. De rechter verwierp het verweer van raadsvrouw Maureen Nibte dat er sprake is van afwezigheid van alle schuld bij Pearline S.

Wist waarmee haar vriend bezig was

Hij motiveerde dat Pearline S bij de politie verklaarde dat zij wist waarmee haar vriend bezig was. Bovendien gaf de vrouw een vals adres op bij het posten van de doos. Volgens Sewratan is er sprake van voorwaardelijk opzet. Raadsvrouw Nibte vindt echter dat haar cliënte niet wist dat er drugs in het pakketje waren verstopt.
[quads id=1]

Bekent schuldig te zijn

Volgens haar handelde de vrouw in goed vertrouwen toen haar partner, met wie zij al langer dan twee jaar samenwoont, een doos gaf om te posten. Advocaat Vanessa Nooitmeer zegt dat haar cliënt Filipe O bekent schuldig te zijn en spijt betuigt.

Zijn vriendin erin geluisd

Hij meldde zich aan bij de politie, omdat hij zijn vriendin in de zaak geluisd heeft. De rechter gelastte teruggave van een identiteitskaart en paspoort.
drugs verzenden doos pakket FamilieNieuws Suriname
Hij verklaarde twee telefoons, simkaarthouders, USD 2010 en 2460 euro verbeurd. De in beslag genomen drugs zijn onttrokken aan het verkeer
Bron: Times
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.