19-jarige Justin begon op zijn 11de al drugs te gebruiken

drugs jongeren FamilieNieuws Suriname

De 19-jarige Justin M. beweerde donderdag in de rechtszaal al 8 jaren drugs gebruiker te zijn.
[quads id=1]
Dit is waarom hij bij zijn aanhouding op 5 november 2017 een hoeveelheid van 22 pakjes cocaïne, 57 pakjes marihuana en 18 pakjes hasj, in zijn bezit had. M. is uiteindelijk door kantonrechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Ook moet hij een geldboete van SRD 250 betalen of eveneens 2 maanden in hechtenis doorbrengen. De 19-jarige werd tijdens een surveillance van de politie voor een winkel aan de Welgedacht A-weg aangehouden. Volgens de wetsdienaren kwam M. verdacht over toen hij bij het zien van de politie snel een tas wegstopte in een dakgoot.
[quads id=1]
Bij nadere inspectie werden de verderfelijke spullen en een geldbedrag bij hem gevonden. De veroordeelde, die leerling was van de technische school, voerde aan dat hij de schoolbanken al langer dan 2 jaren niet meer bezoekt.

drugs jongeren FamilieNieuws Suriname
Voorbeeldfoto drugsgebruik kind

Aangezien hij niet werkte, besloot hij zijn spaargeld van SRD 700 te gebruiken om drugs aan te schaffen en een deel hiervan door te verkopen. “De mensen thuis weten dat ik drugs gebruik, maar niet dat ik het verkoop. Ik was overigens pas 2 dagen begonnen met het verkopen”, stelde M.
[quads id=1]
De rechter vond dat de 19-jarige kwaadaardig bezig was door drugs aan andere jongeren door te verkopen, waardoor ook hun toekomst verpest wordt. “Je had ervoor kunnen kiezen om naar school te gaan”, aldus de rechter.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.