Bekendmaking – Verscherpte controle op Zanderij

meenemen spullen luchthaven zanderij Familiebieuws vliegen Suriname vlucht

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), zal binnenkort verscherpte controle uitvoeren op vertrekkende en binnenkomende reizigers die dieren, en agrarische producten, zoals groenten bij zich hebben.
[quads id=1]

Het land binnenbrengen

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat passagiers meestal onbewust ziekten en plagen via deze producten het land binnenbrengen.

Begint een media campagne

Woensdag is het ‘Don’t pack a pest’-programma officieel gelanceerd in de aankomsthal van de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Het is een samenwerking tussen LVV en het Amerikaanse ministerie van Landbouw. De officiële handeling was het onthullen van een poster door LVV- minister Soeresh Algoe en de vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, Jason Stanley. Binnenkort begint een mediacampagne over het programma dat in 2010 door de Verenigde Staten is ontwikkeld.
[quads id=1]

Ziektes die verspreid worden

Het wordt sinds toen uitgevoerd in verschillende Caribische landen. Suriname heeft in 2015 interesse getoond. Volgens Stanley is het voornaamste doel van het project om reizigers te wijzen op de risico’s die verbonden zijn aan het vervoeren van agrarische producten. Steven Vrieze, airportmanager op Zanderij, stelt dat ziektes die verspreid worden, catastrofale effecten kunnen hebben voor de volksgezondheid.

meenemen spullen luchthaven zanderij Familiebieuws vliegen Suriname vlucht
Voorbeeldfoto van spullen in koffers
Miljoenen schade lijdt

“Jaren terug had ons land geen tomaten boorders, maar vandaag de dag is het een behoorlijke plaag. Het insect is binnengebracht, net zoals de wolluis”, legt Algoe uit. Hij benadrukt dat Suriname daardoor miljoenen schade lijdt omdat agrarische producten in waarde dalen.
[quads id=1]

Zullen de afdeling beheren

De bewindsman stelt dat nu wel de eerste stap is gezet maar dat er nog veel gedaan moet worden. Er komt op de luchthaven een speciale afdeling om het programma te handhaven. Deskundigen van LVV en Luchthavenbeheer zullen de afdeling beheren.

p.s. Wat mag je dan meenemen? Klik hier voor meer informatie. Check het ook met uw airline.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.