R.P. en zijn schoonmoeder vonden de baby in een emmer. Hij vertelt zijn verhaal.

Baby gevonden Paramaribo

Een alerte omstander, R.P., trof maandagmiddag een baby aan gewikkeld in een rijst zak, welke in een emmer langs een begroeide goot aan de Romulesweg te Kwatta was gedumpt.
[quads id=1]

Elke dinsdag en donderdag

Volgens R.P. gaat zijn schoonmoeder elke dinsdag en donderdag naar haar kostgrondje. Afgelopen maandag, omstreeks 13.00 uur, hoorde zij een gekreun. Zij haalde toen haar schoonzoon erbij om te gaan kijken wat er precies aan de hand was. Tot zijn schrik trof R.P. een baby zonder kleding gewikkeld in een rijst zak in een emmer langs de goot aan.

Sinds dinsdag haar emmer miste

Het kind is hoogstwaarschijnlijk in de emmer geplaatst en door de moeder daar gesmeten. R.P. vermoedt dat het kind sinds donderdag daar moet zijn achtergelaten. Dit zegt hij omdat zijn schoonmoeder sinds donderdag haar emmer miste. Het kindje is in die emmer teruggevonden en verspreidde een onaangename geur. De familie verschoonde de zuigeling en belde de politie.
[quads id=1]

Niet over voldoende brandstof

De politie van Kwatta is uiteindelijk na ettelijke malen bellen op de aangegeven locatie aangekomen. Als reden voor deze late aankomst werd aangegeven dat zij op dat moment niet over voldoende brandstof beschikte, met als gevolg dat de sterke arm niet adequaat kon uitrukken, zegt R.P. aan de krant.

Uit de wereld geholpen

Drie agenten zijn na lang wachten aangekomen in een privé voertuig van één van de agenten. Commissaris Ruben Peiter geeft te kennen dat er een miscommunicatie was omtrent de brandstofvoorziening. Deze is inmiddels uit de wereld geholpen.

Baby gevonden FamilieNieuws Suriname Paramaribo
Voorbeeld foto
Geprikt door muskieten

De agenten schakelden de ambulance in en opmerkelijk was dat ook die een tijdje op zich lieten wachten. Het kind werd wonder boven wonder levend aangetroffen, maar vertoonde wel zwellingen aan zijn lichaam. Waarschijnlijk is hij geprikt door muskieten en gebeten door mieren.
[quads id=1]

Goede familie wordt opgevangen

“Ik kan niet begrijpen dat ouders, in dit geval een moeder, haar kind wegsmijt in een goot. Wat voor gevoel heeft dat mens nu. Ik hoop dat het kind door een goede familie wordt opgevangen”, zei R.P. Het kind is momenteel opgenomen in het ziekenhuis voor medische behandeling.

Klik op onderstaande link voor meer informatie:
Pasgeboren baby gevonden in emmer te Paramaribo

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.