Video – De prachtige Xaviera Plet is naar Miss Tourism World in Maleisië

Maleisië FamilieNieuws Suriname model Xaviera Plet

Xaviera Plet is terug uit Maleisië. Hoewel dit jong dynamisch talent niet in de prijzen viel, heeft zij een dosis aan ervaring meegenomen, welke zij zal overdragen aan toekomstige missen.
[quads id=1]

Bekijk de video

In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut vertelt deze trotse Surinaamse schoonheid over haar leven, de periode voor en tijdens het contest.
Bekijk hier de video:


Met zijn multi-etnische samenleving heeft Suriname meer te bieden dan slechts tours naar het binnenland.” Zo reageert Xaviera Plet, second runner-up van de Miss Tropical Beauties Suriname (MTB).
[quads id=1]

Voor het eerst afgevaardigd

Ze zal ons land op 27 januari tijdens de Miss Tourism World in Maleisië vertegenwoordigen. Voor het eerst is er een miss naar dit contest afgevaardigd, waar meer dan veertig andere landen aan meedoen. De focus ligt op duurzaam toerisme.

Studeerde geschiedenis

Plet studeert geschiedenis aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Haar studierichting is Heritage Tourism. “Alles wat te maken heeft met erfgoed vind ik interessant. Ik wil mijn masters behalen in die richting en een van mijn dromen is om internationaal bezig te zijn met werelderfgoed. Misschien in Unesco-verband”, vertelt de finalist.
[quads id=1]

Laten we veel kansen onbenut

“We hebben veel mogelijkheden om het land als toeristisch product aan te bieden. Helaas laten we veel kansen onbenut. Om je land aantrekkelijk te maken zullen alle neuzen, gemeenschappen en de overheid, dezelfde richting moeten opkijken.” En niet alleen focussen op de ressorten in het binnenland. Je hebt ook cultureel, historisch en erfgoedtoerisme.”

Maleisië FamilieNieuws Suriname model Xaviera Plet

Dat Suriname in Afrika ligt

In Maleisië kent vrijwel niemand Suriname. “Ze denken dat ons land ergens in Afrika ligt. Er is voor mij dus werk aan de winkel.” Ze is een ambassadeur van Suriname en haar doel is iedereen interesseren voor haar tropische land. “Elke gelegenheid neem ik te baat om ons land zo goed mogelijk te promoten.” Vanaf het begin trekt ze verschillende culturele creaties aan die Suriname uitbeelden.
[quads id=1]

Miss Tropical Beauties Suriname

Deze miss is niet de enige, die door de organisatie MTB in de gelegenheid is gesteld om ons land uit te dragen. Vorig jaar heeft Farahnaaz Margaret, Miss Tropical Beauties Suriname meegedaan aan de Miss Supranational 2017 in Polen. Francisca WongLoi Sing werd afgevaardigd naar Miss Asia Pacific International 2017 in de Fillippijnen en Arthur DaNobrega Semoedi deed mee aan Mister Tropical Beauties Suriname 2017in Polen.

Bekijk hier een video van de schoonheid in het Swiss Garden Hotel in Maleisië:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.