Paramaribo krijgt 32 extra aspirant-agenten om criminaliteit tegen te gaan

aspirant-agenten suriname politie FamilieNieuws

Alle 8 ressorten binnen Paramaribo hebben maandag 8 januari 2018 elk een versterking gehad van 8 aspiranten.
[quads id=1]

Ressorten binnen Paramaribo

Deze aspirant-agenten zijn vanuit de politieacademie gemuteerd naar de ressorten binnen Paramaribo, te weten Latour, Flora Uitvlugt, Livorno, Nieuwe Haven, Centrum, Geyersvlijt en Munder. Jammer genoeg zijn deze aspiranten nog beperkt in hun optreden.

Niet in het bezit van een wapen

Zij zijn immers niet in het bezit van een dienstvuistvuurwapen en politie-uniform. Vooralsnog verschijnen de aspirant-agenten in een donkerblauw uniform aan het werk.
[quads id=1]

Bekende grijze uniform

In gesprek met Dagblad Suriname zegt de waarnemend regiocommandant van Paramaribo, Premkoemar Jethoe, dat de leiding heel binnenkort er werk van zal maken om deze groep aspirant-agenten te voorzien van een dienstwapen en het bekende grijze uniform.

aspirant-agenten suriname politie FamilieNieuws
Voorbeeldfoto agenten in opleiding
Onderbezetting te reduceren

Deze stap is ondernomen om de onderbezetting te reduceren. Commissaris Ruben Peiter gaf te kennen dat er prioriteit is gegeven aan de versterking van de ressorten in Paramaribo, vanwege de concentratie van criminaliteit in Paramaribo.
[quads id=1]
Geschreven  door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.