‘Zwaarste’ aardbeving in Groningen vandaag (Nederland)

groningen aarbeving FamilieNieuws Suriname Nederland

Groningen is rond 15.00 uur (Nederlandse tijd) getroffen door de zwaarste beving in ruim vijf jaar tijd, met een kracht van 3,4. Het epicentrum lag bij Zeerijp nabij Loppersum, meldt het KNMI.
[quads id=1]

In 2006 en 2012 sterkere bevingen

Uit veel plaatsen in Groningen komen meldingen over de beving. Ook in de stad Groningen werd de beving gevoeld. Alleen in 2006 en 2012 beleefde Groningen sterkere bevingen.

Geen grote calamiteiten

De Groningse politie meldt dat er voor zover nu bekend geen gewonden zijn gevallen en dat de beving geen grote calamiteiten geeft veroorzaakt.
[quads id=1]

De zesde beving in een maand

Het is de zesde beving in ruim een maand tijd met Zeerijp als epicentrum. Op Twitter spreken Groningers van “een harde klap” die huizen deed trillen en kraken.
De aardbevingen waar Groningen geregeld mee te maken krijgt, zijn het gevolg van de gaswinning door de NAM.

De vorige regering

De vorige regering heeft de gaswinning vorig jaar op advies van de staatstoezichthouder verlaagd naar 21,6 miljard kuub. De Groningers vinden dat Den Haag veel te terughoudend is en eisen dat de gaskraan verder of zelfs compleet dichtgedraaid wordt.

groningen aarbeving FamilieNieuws Suriname Nederland

Wat moetje nou doen als er een aardbeving is? Bekijk hier de video voor uitleg daarover:
[quads id=1]

Bron: NOS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.