Video Waarschuwing – Nigeriaanse bende actief in Suriname

drugs Suriname

Er schijnt een drugsnetwerk actief te zijn in Suriname dat gelinkt wordt met Nigeriaanse drugsbazen in Brazilië. [quads id=1]

Financieel kwetsbare personen

Leden van dit netwerk gaan in opdracht van deze maffia op zoek naar financieel kwetsbare personen. Die worden met allerlei tactieken misleid bijvoorbeeld onder het mom dat ze werk kunnen vinden in het zuiderbuurland.

Gedwongen om drugs te smokkelen

Eenmaal daar aangekomen, worden ze geronseld door de plaatselijke drugsmaffia en gedwongen om drugs naar landen zoals Hong Kong te smokkelen. John Wotherspoon, gevangenispredikant in Hong Kong, is al jaren bezig met een ‘tegencampagne’ om de drugsbazen de pas af te snijden.
[quads id=1]

Reist door Suriname

Via zijn bediening in de plaatselijke gevangenissen hoort hij de verhalen aan van mensen die slachtoffer zijn geworden. De geestelijke heeft eerder landen in Afrika en Latijns-Amerika bezocht waar de meeste gevangenen vandaan komen. Hij reist op dit moment door landen in Zuid-Amerika waaronder Suriname om de boodschap te verspreiden.

John Wotherspoon, gevangenispredikant in Hong Kong, is al jaren bezig met een ‘tegencampagne’ om de drugsbazen de pas af te snijden. Foto: Irvin Ngariman

Er zitten momenteel negen uit Suriname afkomstige gevangenen, die veroordeeld zijn voor drugssmokkel, vast in Hong Kong. De redactie heeft inzage gehad in een lijst waarop hun namen staan. De predikant vreest dat door de onstabiele financieel-economische situatie nog meer mensen het slachtoffer kunnen worden van deze drugsbende.

Drie handlangers hier actief

Uit het relaas van de gevangenen in Hong Kong aan de geestelijke is gebleken dat er zeker drie handlangers van de Nigeriaanse drugsmaffia actief zijn hier. De namen zijn bekend bij de redactie. Een voormalig lid van de drugsbende die in een ander land gevestigd is, heeft via internet informatie verspreid over de werkwijze van de maffia.
[quads id=1]

Arme mensen die geldproblemen hebben

Wotherspoon heeft die informatie via zijn website gepubliceerd als onderdeel van zijn campagne. “Ze gaan heel listig te werk en weten precies wie ze tot slachtoffer kunnen maken: arme mensen die geldproblemen hebben en daardoor kwetsbaar zijn. Wotherspoon wil een stem zijn voor deze “kwetsbare onschuldigen”.

Straffen zijn hoog in Hong Kong

De straffen voor drugssmokkel in Hong Kong zijn heel erg hoog. Voor smokkel tot vijf gram drugs variëren deze tussen vijf en tien jaar. Men riskeert zelfs de doodstraf. De meeste opgesloten Surinamers zijn volgens Wotherspoon veroordeeld tot twintig jaar en meer.

Bekijk hier een video waarin de gevangenispredikant uitlegt hoe hij dit kan stoppen:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.