Video – Belangrijke waarschuwing omtrent ‘nieuwe’ drugs: SUKRU

drugs waarschuwing Suriname FamilieNieuws politie video

Naar aanleiding van een bericht op social media dat jongeren bij een party op 31 december jongstleden een onbekende bruine substantie in hun drank hebben gebruikt dat als “Sukru” werd aangeduid, is er discussie ontstaan over het type drugs waar het in dit geval om gaat.

Drugs Pasi na Las Pasi

“Wij zouden een gedegen onderzoek moeten houden om de ware identiteit van de gesignaleerde drug vast te kunnen leggen, maar de gouden regel blijft van kracht: Drugs Pasi na Las Pasi.” meldt het Nationale Anti – drugs Raad.
[quads id=1]

Grote investeringen nodig.

Middelen met amfetamine, zoals ecstasy en mets amfetamine, hebben een flinke opmars gemaakt. Dat komt door de goedkope en gemakkelijke productie van deze drugs. Voor het maken van synthetische drugs zijn geen grote investeringen nodig.

Drugs overal gemaakt

In tegenstelling tot drugs op plantaardige basis zoals opiaten of cocaïne kunnen synthetische drugs overal gemaakt worden en vergen ze weinig investeringen van criminelen, aldus UNODC.
[quads id=1]

Eerste plaats de arts te bereiken

Het Nationale Anti – drugs Raad roept Ouders op om te letten op hun kinderen en bij elk afwijkend gedrag direct contact op te nemen met een ter zake deskundige instantie.

drugs waarschuwing Suriname FamilieNieuws politie video

Op de eerste plaats de arts te bereiken bij Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Bekijk hier de video:

Extra informatie van Nationale Anti-drugs Raad Suriname:

Bron: publicnieuws.com
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.