Video – Donegi Abena toch nog winnaar Thaiboks gevecht tegen Clyde Brunswijk

Donegi Abena winnaar Suriname FamilieNieuws Nederland sport

Tijdens het “Bloed, Zweet en Tranen” Thaiboks evenement, welke gehouden werd op vrijdag 22 december 2017 te Paramaribo, heeft zich met betrekking tot het – 95 kg titelgevecht tussen Clyde Brunswijk versus Donegi Abena een incident voor gedaan.
[quads id=1]

Beslissing genomen uit zichzelf

Hierbij heeft het hoofdjurylid uit zichzelf een beslissing genomen zonder afstemming met zijn team en zonder zich aan de procedure te houden waardoor er bij de uitspraak van de uitslag verwarring is ontstaan.

Als terechte winnaar

De Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) betreurt de werkwijze van dit hoofdjurylid ten zeerste en heeft naar hem passende maatregelen getroffen. Na herzien van de wedstrijdbeelden, Clyde Brunswijk versus Donegi Abena, is door het bestuur, de scheidsrechters, juryleden en de tuchtcommissie Donegi Abena als terechte winnaar aangewezen.

Donegi Abena winnaar Suriname FamilieNieuws Nederland sport

Fouten kunnen gemaakt worden

Hierdoor is Donegi Abena titelhouder van de Suthaibo Bloed, Zweet en Tranen titel -95kg. Thai/kickboksen is en blijft een jurysport en mensenwerk. Fouten kunnen gemaakt worden en deze nemen wij mee als leermomenten.
[quads id=1]
Bekijk hier wat video’s over het gevecht:


Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.