Video oproep- Veronica haar leefsituatie is onacceptabel!! (Suriname)

Suriname FamilieNieuws Help Veronica

Ik ben sinds 3 dec. Met vakantie in Suriname en ben Verpleegkundige Specialist van beroep. Op 31 dec.Jl. reed ik langs in Commewijne op de Commissaris Thurkoweg toen ik een jong meisje erg vervuild en op blote voeten in een modderpoel modder zag oprapen.
[quads id=1]

Verscheurd vuilniszakken om eten

Ik vroeg aan mijn zusje die als passagier naast mij zat en tevens in Commewijne woont wie dat meisje was..zij vertelde mij een hartverscheurend verhaal over dit meisje en haar ouders. Dat zij al jaren rondzwerft en soms poedelnaakt rondloopt. Ze verscheurd vuilniszakken om eten te vinden en niemand kijkt naar haar om. Vanaf die dag ben ik poolshoogte gaan nemen en wilde weten waar dit gezin woont.

2 grote tassen met boodschappen

Ik hb op de terugweg 2x grote tassen met boodschappen gehaald en heb Veronica zoals het meisje heet van dichtbij mogen aanschouwen. De woning is in ernstige verval en geen stroom noch water is aanwezig. Veronica was erg mensenschuw en durfde uit angst niet dichterbij te komen. Ik had warm eten en ook slippers voor haar meegenomen ( zie video) Ik was erg emotioneel omdat ik mij als moeder van 3 niet kon voorstellen dat mensen onder deze erbarmelijke omstandigheden konden wonen, en dat niemand een hand uitstak om iets aan deze situatie te doen. Ik hb gelijk contact gezocht met 1 voor 12 en verzocht of zij alvast willen komen kijken naar deze trieste en onhygiënische situatie van dit Meisje.
[quads id=1]

Persoonlijk naar PCS gegaan

De moeder was vrij agressief en het was duidelijk dat zij er wel schoon en verzorgd uitzag en haar dochter niet. Veronica sliep op de koude toiletvloer achter het huis. Ze leek ook erg angstig voor haar moeder…durfde ook niet dichtbij haar moeder te komen…ze rende het bos in. Heb haar toch geprobeerd te benaderen..wat moeilijk lukte. Na 3 dagen zonder gerichte aktie ben ik op 3 jan. Persoonlijk naar PCS bij Dr. Kun kun en Nanda geweest en de situatie uitgelegd en de filmpjes laten zien.

Haar moeder zei dat ze 15 jaar was

In opdracht van Dr. Nanda is Veronica vanochtend 5 jan. vroeg met Escort van de Politie opgehaald door de SPD. Veronica blijkt 26 jaar te zijn. Haar moeder zei dat ze 15 jaar was. Zij is niet verzekerd en is nu tijdelijk onder mijn hoede en verantwoordelijkheid. Dat houdt in dat alle onkosten voor mijn rekening komen. Zij moet nog verzekerd worden en ook op de lange termijn opvang krijgen na ontslag PCS. anders belandt zij weer op straat. Er zijn weinig mogelijkheden voor tussenvoorzieningen hier in Sur.

Suriname FamilieNieuws Help Veronica

Dit breekt mijn hart

Dit breekt mijn hart en maakt mij wanhopig. Ik vertrek volgende week terug naar Nederland en geef niet op, om voor die tijd wat te vinden om te voorkomen dat Veronica weer gaat rond zwerven en eten uit vuilniszakken of bakken gaat halen. Ik heb heel hard hulp en ondersteuning nodig dit in goede banen te leiden. Ik zal bij terugkeer kijken wat ik kan doen in Nederland. Ik weet dat er nog veel meer gevallen zijn die overeenkomen met de situatie van Veronica. Ik begin alvast met een donatieoproep via fb.
[quads id=1]

Een thuis met liefde kennen

Daar is het verhaal van Veronica al meer dan 1000x gedeeld. Op deze manier kunnen we samen met medewerking van de regering hier wat aan doen ,zodat ook onze geestelijke zieke mensen een thuis met liefde kennen. Dank u voor uw aandacht.
Bekijk hier de video:

Ik ben Renate Koningsbloem. Tel. 7552852/ Whatsapp 0622933825
Wilt u ook een bijdrage leveren? Maak contact met Renate want samen staan we sterk