Gertrude: ““Mijn geboortestad, Paramaribo, ziet er slecht uit”

spanhoek Suriname FamilieNieuws Nederland vakantie

Spanhoek; een nationale schande. “Mijn geboortestad, Paramaribo, ziet er slecht uit. Het wordt met de dag erger, slechter en viezer.”
[quads id=1]

Ik schaam me

De staat waarin het Vailliantsplein nabij Spanhoek in het hart van de hoofdstad verkeert, is door Gertrude B., een Nederlandse van Surinaamse afkomst als een vuilnisbelt getypeerd. “Ik ben hier met een paar Nederlandse vrienden op vakantie. Ik schaam me om de verloedering die ik overal om me heen zie.

Midden van de prachtige fontuin

Ik durf mijn vrienden niet in de ogen te kijken. Vooral daar ik eerder bij hen de schoonheid van Suriname zo heb opgehemeld”, zegt ze. “Ik kan mij de dag nog goed herinneren waarop in verband met het honderdjarig bestaan van de Staten van Suriname het Statenmonument, in het midden van een prachtig fontein, werd onthuld.
[quads id=1]

In verband met de onafhankelijkheid

Het was prachtig om te zien. In 1975 kwam het Carillon, dat in verband met de onafhankelijkheid door de Nederlandse regeringen aan Suriname werd geschonken.
spanhoek Suriname FamilieNieuws Nederland vakantie

Veel werk aan de winkel

De rommel, de bouwvallige kraampjes en het vieze water in het fontein vormen samen een nationale schande. Srefidensi is degedensi geworden.” Er is zo te zien veel werk aan de winkel voor de districtscommissaris van deze wijk. Deze ervaring mag dan ook best wel gezien worden als een wake up call naar hem toe.

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.