Euro koers is gestegen in Suriname!

euro Suriname

De samenleving in Suriname is gebaat bij een stabiele koersnotering van de euro, omdat producten en diensten dan voor langere tijd tegen een bepaalde prijs aangeboden, dan wel afgenomen kunnen worden.
[quads id=1]

De waarde van de Euro

De waarde van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar vertoont op de website van de Centrale Bank van Suriname echter al enige tijd een stijgende trend. De magische grens van SRD 9 voor een euro is bovendien bereikt.

Nu meer vertrouwen

Helaas zijn landen als Suriname deze keer kind van de rekening, omdat de stijging een gevolg is van internationale bewegingen. “Er is recent een compromis bereikt binnen de Europese Unie voor de aangekondigde Brexit, het uittreden van Engeland, waardoor er nu meer vertrouwen is in de euro. Verder blundert Amerika in de persoon van president Donald Trump keer op keer, met als gevolg een afname van het vertrouwen in de Amerikaanse dollar.”
[quads id=1]

Niet veel aan te doen

Zo analyseert Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname de reden voor de stijging. Hij concludeert ook dat de consument wel geconfronteerd zal worden met prijsstijgingen, omdat importeurs de verhoging gelijk doorberekenen. Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, bevestigt inderdaad klachten van leden over prijzen van producten uit Europa, die nu al een lichte stijging vertonen. “Helaas is daar niet veel aan te doen. We zijn een kleine speler in het internationale gebeuren.”

euro koers Nederland Suriname FamilieNieuws

Koers US dollar stabiel

Hij stelt dat steeds geroepen wordt dat de koers van de US dollar stabiel is gebleven, maar volgens hem is de koopkracht zodanig gedaald dat er geen economische beweging mogelijk was om de koers te doen fluctueren. “Wat wel een positief gevolg is van deze situatie, is dat de consument eindelijk heeft leren budgetteren.”
[quads id=1]

Import afnemen

Alleyne redeneert dat als kleine en middelgrote ondernemers gestimuleerd worden om te produceren, de keuze voor lokale producten zal toenemen en de behoefte aan import deels zal afnemen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.