Video – 13-jarige Sahiel Sewnandan is, mede dankzij 1 voor 12, weer thuis!

sahiel thuis 1 voor 12 FamilieNieuws Suriname Vismale

Sahiel Sewnandan, is ontslagen uit het Academisch Ziekenhuis van Paramaribo (AZP). 1 voor 12 was bij hem thuis..
[quads id=1]

Een jaar moeten revalideren

De 13-jarige jongen die op 7 december betrokken is geweest bij een gruwelijke aanrijding in het ressort Houttuin,  gaat zeker 6 maanden tot een jaar moeten revalideren, gelet op de situatie waarin hij zich nu bevindt. De ouders van de jongen zijn blij dat hun zoontje weer thuis is. Ze vertellen dat het de betere kant op gaat met hun Sahiel.

De emotionele moeder zegt dat de afgelopen weken het heel moeilijk was voor het gezin. Echter is ze 1 voor 12 heel dankbaar voor de ondersteuning. Ook haalt ze aan dat niet alles voorbij is, gezien Sahiel veel nazorg nodig heeft. De moeder van Sahiel wijst erop dat de jongen gedurende de zes maanden elke maand naar de controle moet en hij moet voorlopig zoveel als mogelijk vloeibaar voedsel eten.
[quads id=1]

Zij niet met de bus kunnen gaan

Daarnaast heeft de jongen ook pamper, verband en medicijnen nodig. De vader van Sahiel legt uit dat zij dagelijks rond SRD 100 moeten uitgeven aan de bovengenoemde zaken. De vader die met krukken loopt zegt dat het ook moeilijk is om zijn zoon naar de controle te brengen, gezien zij niet met de bus kunnen gaan. Volgens hem hebben zij al veel geld kwijt als ze een taxi vanuit Houttuin naar AZP moeten betalen en terug.

Op donderdag 11 januari gaat Sahiel voor zijn eerste controle. De moeder hoopt dat de samenleving haar wederom zal bijstaan met de nazorg. Ze haalt aan dat ze het niet alleen kunnen, gezien ze weinig inkomsten hebben.

sahiel thuis 1 voor 12 FamilieNieuws Suriname Vismale
De 13-jarige Sahiel Sewnandan samen met de voorzitter van de Stichting 1 voor 12, Louis
Vismale, bij zijn thuiskomst na enkele weken door te hebben gebracht in het ziekenhuis.
Alleen nog pijn in zijn been

Sahiel die in het laatste leerjaar was van het basisonderwijs, is genoodzaakt zijn studie het volgend schooljaar voort te zetten. Zelf vindt hij het heel erg dat hij niet naar school kan nu. Maar hij zegt zich in ieder geval beter te voelen, alleen heeft hij nog pijn in zijn been.
[quads id=1]
Sahiel had dringend een rolstoel nodig, gezien hij niet kan lopen. De stichting 1 voor 12 heeft daarom een rolstoel geschonken aan de Familie. De voorzitter van 1 voor 12 Louis Vismale, heeft ook een donatie gedaan aan het gezin om voorlopig de benodigdheden voor Sahiel aan te schaffen. Vismale doet een beroep op de samenleving om 1voor 12 te helpen om de familie te ondersteunen met de nazorg.

Bekijk hier de video:

Bekijk hier een video waarin Louis Vismale in Gesprek is met de vader van Sahiel:

Samen staan we sterk

Deel dit aangrijpend verhaal met een ieder!
Laten we met zijn allen blijven steunen. Want samen staan we sterk.
Wilt u ook bijdragen? Maak contact en steun het werk van 1 voor 12:

Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie
SMS “HELP” naar 1912 voor SRD1 p/sms (Digicel)
Doneer Online via iDEAL, PayPal etc. Bezoek hun website
Voor overmakingen: SRD 315.214.0101

IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06

Gerelateerde verhalen:

Video – 1 voor 12 vraagt dringend steun voor 13-jarige Sahil Sewnandan

Video – 17-jarige bromfietser overleden na ongeval

Bron: 1 voor 12
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.