Video – Veel vluchten van en naar Schiphol geschrapt vanwege storm

klm Nederland Suriname China

KLM schrapt woensdag ruim 100 vluchten vanwege de verwachte westerstorm. Reizigers moeten gedurende de hele dag rekening houden met vertragingen.
[quads id=1]

Vluchten vanaf andere bestemmingen

Volgens KLM worden de reizigers die via Schiphol vliegen momenteel geïnformeerd en omgeboekt. Het gaat om 52 vluchten vanaf Schiphol en 52 vluchten vanaf andere Europese bestemmingen naar Schiphol.
[quads id=1]
Door de annuleringen zijn ‘enkele duizenden’ reizigers gedupeerd. KLM ziet geen andere keus, omdat door de storm slechts één baan gebruikt kan worden. ,,Als we nu niet annuleren, komen reizigers morgen voor enorme vertragingen te staan die alleen maar groter worden”, legt een woordvoerder van KLM uit.

Blijft vervelend natuurlijk

Zo voorkomt de luchtvaartmaatschappij dat reizigers morgen voor niets naar Schiphol komen, of uren moeten wachten op een vlucht. ,,Door mensen vooraf te informeren, kunnen we ze nu al een alternatief bieden. In sommige gevallen kunnen we ze bijvoorbeeld al morgenavond een vlucht aanbieden. Al blijft het natuurlijk heel vervelend.”

Transavia heeft vooralsnog één vlucht geannuleerd en één vlucht verschoven. ,,We hopen dat het daarbij blijft”, laat een zegsvrouw van Transavia weten. TUI en EasyJet verwachten de vluchten vooralsnog normaal door te kunnen laten gaan.

Rekening houden met vertragingen

Reizigers moeten sowieso rekening houden met vertragingen, reageert Schiphol. Zij krijgen het advies om online informatie in te winnen over het wel of niet doorgaan van hun vlucht. Morgen krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm met zware tot zeer zware windstoten, aldus de weerdiensten KNMI en Weerplaza. Als gevolg van die storm zal er sprake zijn van beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol.
[quads id=1]

Vinger aan de pols

Op het spoor wordt ook rekening gehouden met de weersomstandigheden, maar de NS start de dienstregeling morgen gewoon volgens planning op, meldt een woordvoerder. ,,Mocht het nodig zijn, nemen we natuurlijk maatregelen. Vooralsnog gaan we ervan uit we alles normaal kunnen opstarten, maar we houden een vinger aan de pols.”

klm Suriname vliegtuig FamilieNieuws

Wel staan er extra wegsleep locomotieven gereed, mocht een trein stranden doordat bijvoorbeeld een boom op het spoor is gewaaid. ,,Die hebben we bij dit soort omstandigheden altijd beschikbaar staan.”

Verhoogde waterstanden

De Oosterscheldekering en de Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel kunnen morgen in de loop van de middag dichtgaan. De storm veroorzaakt verhoogde waterstanden langs de Noordzeekust en in het IJsselmeergebied. Ook is er een kans dat de Maeslantkering bij Hoek van Holland sluit, meldt Rijkswaterstaat.

Windstoten tot wel 110 km per uur

Weggebruikers moeten rekening houden met hinder op de weg vanwege zware tot zeer zware windstoten en buien die over het land trekken. Tijdens buien kunnen lokaal windstoten tot ongeveer 110 km per uur voorkomen. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de weersverwachting en verkeersinformatie in de gaten te houden. Vooral automobilisten met een aanhanger en het vrachtverkeer moeten extra alert zijn.

Landens tijdens de storm dat kan toch wel zou je denken? Kijk hier hoe eng het kan zijn:


Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.