Video – De nieuwe trouwregels in Nederland zijn ingegaan!

trouwen FamilieNieuws Suriname 2018 nieuwe regels

Strakkere regels huwelijk. Trouwen om het geld? Vanaf maandag wordt dat een stuk moeilijker: het huwelijk in gemeenschap van goederen gaat aan de ketting.
[quads id=1]

Profiteren wordt lastiger

Het automatisme dat alles wat de echtelieden hebben – bezittingen, vermogen én schulden – vanaf het ’Ja, ik wil’ een gezamenlijk bezit is, verdwijnt op 1 januari.

Als een van de partners voor het huwelijk bijvoorbeeld al een eigen bedrijf heeft, komt dat voortaan niet meer automatisch in de gemeenschap van goederen terecht. Dat bedrijf wordt dan ook niet meer in de boedelscheiding meegenomen als het huwelijk strandt. Ook profiteren van schenkingen en erfenissen wordt een stuk lastiger.

Golddiggers staan buiten spel

De nieuwe regels moeten voorkomen dat constructies via een huwelijksgemeenschap worden aangegaan louter met het doel om er fiscaal voordeel mee te halen. Ook staan golddiggers, die alleen maar trouwen om er zelf financieel beter van te worden, vanaf komend jaar zo goed als buitenspel.
[quads id=1]

Minder delen

De Wet Beperking Wettelijke Gemeenschap van Goederen houdt in dat er minder wordt gedeeld. Dat betekent dat alleen vermogen dat tijdens het huwelijk of het geregistreerde partnerschap is opgebouwd onder de gezamenlijke boedel vallen. Bezittingen of schulden van vóór het huwelijk vallen daarbuiten.

trouwen FamilieNieuws Suriname 2018 nieuwe regels
Zorg voor goede administratie

Ook schenkingen, giften en erfenissen blijven door de nieuwe wet persoonlijk bezit, of ze nu voor of tijdens het huwelijk zijn ontvangen. Dat moet wel kunnen worden aangetoond, zoals bij een echtscheiding of overlijden. Zorg dus voor een goede administratie! Zonder bewijs van eigendom worden persoonlijke spullen toch tot het gemeenschappelijk vermogen gerekend.

Partners nog steeds aansprakelijk voor schulden

Voor schulden die ontstaan tijdens het huwelijk, ook als een van de partners daar niets van weet, zijn volgens de nieuwe wet beide partners nog steeds aansprakelijk. Voor veel ondernemers en hun partners is het ook met de nieuwe huwelijksregels nodig om waterdichte huwelijkse voorwaarden op te stellen.

Gemeenschap van goederen

Een schuldeiser van het bedrijf kan zich namelijk uiteindelijk op de gezamenlijke bezittingen verhalen. Een bedrijf dat tijdens het huwelijk wordt gestart, valt volgens de nieuwe huwelijksregels in de gemeenschap van goederen en moet bij scheiding worden gedeeld.
[quads id=1]

Als je dat niet wilt

De nieuwe regels hebben geen gevolgen voor pensioenen. De wet gaat er vanuit dat je het ouderdomspensioen dat je tijdens het huwelijk opbouwt, bij scheiding door tweeën deelt. Als je dat niet wilt, kun je dat regelen in huwelijkse voorwaarden (voor of tijdens je huwelijk) of in een echtscheidingsconvenant (bij de scheiding).

Gaat je kind naar de peuterspeelzaal? Ook dan verandert er vanalles. Bekijk hier de video met de veranderingen per 2018:

Eerdere berichten:

Vanaf 2018 nieuwe regels omtrent trouwen in Nederland

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.