Rahil Hasrat over het Surinaams sigaretten brand: Royal Tobacco Company.

Surinaamse sigaretten FamilieNieuws Suriname brand promo bedrijf

Het Surinaams sigarettenbedrijf Royal Tobacco Company (RTCo) heeft begin van deze maand meegedaan aan een tabaksbeurs in Dubai.
[quads id=1]

Onze producten doen niet onder

De World Tobacco Exhibition wordt gerekend tot de meest bekende beurs in deze branche. “Wij hebben deze kans benut om samen met één van onze handelspartners deel te nemen hieraan. Niet alleen hebben wij ons bedrijf kunnen promoten, maar ook ons land Suriname heeft door onze deelname grotere bekendheid gehad.

Er waren namelijk veel beursbezoekers (traders) uit andere Caricom-lidlanden aanwezig die enthousiast waren dat Suriname nu ook de gedurfde stap heeft gezet om sigaretten te produceren. “Onze producten doen overigens niet onder voor andere grote merken”, zegt Rahil Hasrat, algemeen directeur van Royal Tobacco Company.

Kwaliteit

“Onze producten worden regelmatig gecontroleerd door een specialistisch bedrijf, dat beschikt over moderne laboratoriumfaciliteiten voor de sigarettenindustrie. Wij zijn blij dat Suriname met de aanwezigheid van ons bedrijf, zichzelf wederom op de wereldkaart heeft geplaatst, door ook niet-traditionele industrieën te faciliteren. Hiervoor zijn wij ook de Surinaamse overheid erkentelijk, die alles in het werk heeft gesteld om dit te realiseren”, zegt Hasrat.
[quads id=1]
Begin
Surinaamse sigaretten FamilieNieuws Suriname brand promo bedrijf

Richten ons op productie en export

Royal Tobacco Company is officieel opgericht in 2016 en heeft een aanvang gemaakt met haar productieactiviteiten in 2017. “Wij zijn actief in de sigarettenindustrie, vanaf import van grondstoffen tot en met productie en export”, vertelt Hasrat over het ontstaan van dit bedrijf. “De totstandkoming van RTCo is niet zomaar geschied. Wij zijn in 2012 serieus gaan kijken naar de mogelijkheden die zowel Suriname als ook de Caricom, biedt.

Wij zijn de mening toegedaan, dat ons land helaas nog veel te weinig gebruik maakt van de mogelijkheden als lidstaat van de Caricom. Na een haalbaarheidsstudie hebben wij besloten RTCo op te richten. Wanneer er wordt gesproken over zulke fabrieken, dan moet het duidelijk zijn dat het niet realistisch is om alleen van de Surinaamse markt afhankelijk te zijn. Daarom richten wij ons primair op de productie en export van sigaretten naar de regio”, geeft Hasrat aan.

Surinaamse markt

“Natuurlijk heeft elk nieuw bedrijf aan het begin te maken met obstakels en ons bedrijf is daar geen uitzondering op. De obstakels zijn in samenspraak met de diverse “stakeholders” opgelost”, gaat Hasrat verder. Het jaar 2017 is een leerjaar voor RTCo geweest en inmiddels zien de vooruitzichten er voor 2018 positief uit. “Daarom hebben wij verder ook plannen uitgezet om de extra capaciteit, waarover onze machines beschikken, aan te wenden voor de lokale markt. Hierdoor zullen wij op termijn ook onze eigen markt kunnen voorzien”, aldus Hasrat.
[quads id=1]
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.